Carrefour cedeaza actiunile sale in China pentru suma de 620 de milioane de euro

Carrefour cedeaza actiunile sale in China pentru suma de 620 de milioane de euro

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Grupul local Suning.com, care va prelua controlul asupra acestor activitati numara peste 9000 de magazine in China.

Gigantul distributiei franceze Carrefour, in plina restructurare in Franta si in strainatate a anuntat in aceasta duminica ca urmeaza sa cedeze controlul actiunilor sale in China grupului local Suning.com pentru suma de 620 de milioane de euro.

Pretul pentru achizitionarea a 80% din actiunile Carrefour China este de 4,8 miliarde de renminbi, adica 620 de milioane de euro. Aceasta operatiune ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul anului. Pretul de 620 de milioane de euro ar putea face obiectul unor ajustari la data realizarii tranzactiei, in functie de evolutia indatorarii nete si in functie de nevoile fondurile de rulare ale Carrefour.

In urma acestei operatiuni, Carrefour isi va pastra 20% din actiuni din noul ansamblu si doua sedii din sapte

In urma acestei operatiuni de amploare Carrefour isi va pastra 20% din ansamblu si doua sedii din sapte. Acordul incheiat cu Suning.com prevede posibilitatea, in cursul urmatorilor patru ani, de a ceda grupului chinez si aceasta parte de 20% detinuta de Carrefour.

O prezenta din 1995

Prezent in China inca din anul 1995, Carrefour China numara 210 hypermarketuri si 24 de magazine de proximitate, adica Carrefour Express. Aceasta entitate a generat in anul 2018 o cifra de afaceri de 3,6 miliarde de euro, are cu 10% mai mare profit in fiecare an.

In ceea ce priveste Suning.com, acesta este un gigant al distributiei in China cu peste 8881 de magazine deschise in peste 700 de orase si pe locul trei ca platforma e-commerce a tarii, conform datelor prezentate intr-un comunicat emis de Carrefour.

Vezi si:  Covax: Banca Mondiala va finanta 250 de milioane de vaccinuri anti-covid

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.