Despre vizita lui Shinzo Abe si greva japoneza Guvernului roman

Despre vizita lui Shinzo Abe si greva japoneza  Guvernului roman

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Se implinesc doua decenii deja de cand a platit in toate felurile posibile greseala fatala de a nu detine cei mai buni negociatori sau cei mai buni diplomati.

Se pare ca in zilele noastre, pana la urma, banii nu conduc lumea. Este extrem de important felul in care te prezinti sau ce impresie faci. Trebuie sa fii mereu stapan pe situatie, sa stii cum sa ceri ceea ce iti doresti si cum sa oferi ceea ce trebuie.

Vorbim aici despre o adevarata arta care cere ca diplomatii sa fie de cariera sau ca managerii sa fie pregatiti la importante scoli de afaceri sau in cele mai mari companii.

Dar mai exista o regula de bun simt de respectat- sa incerci sa nu fii un ticalos si sa nu te preocupe doar binele propriu.

Se pare insa ca este foarte « scump » si daunator sa mizezi doar pe politicieni sinistri, lipsiti de orice scrupule sau bun simt, pe lingusitori fara materie cenusie sau sa promovezi mereu oameni lipsiti de viziune, care nu se dau la o parte atunci cand vine vorba despre compromisuri. Cel putin asta o dovedeste ultimele decenii din istoria tarii noastre.

Care sunt consecintele? Contracte prapastioase, care duc la lipsa de infrastrucrtura si de autostrazi sau chiar la lipsa de companii cu nume mari in Romania.

Dar cum speranta moare ultima, sa speram ca parteneriatul cu Japonia de care vorbea presendintele Johannis sa fie dus la bun sfarsit si ca japonezii, in intelepciunea lor vor trece cu eleganta peste gafele romanilor.

Vezi si:  Uniunea Europeana va cunoaste o recesiune in aceasta iarna

Romanii nu duc insa lipsa de buna cuviinta, deaoarece au tinut foarte tare sa isi ceara scuze pe pagina de Facebook a Ambadasei Japoniei pentru lipsa de bun simt a sus-pusilor romani.

Sa speram ca ne vom trezi o data si o data si vom scapa de toate aceste lipsuri.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.