Eveniment demn de Cartea Recordurilor la Baia-Mare

Eveniment demn de Cartea Recordurilor la Baia-Mare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vineri, 13 octombrie, municipul Baia Mare a fost gazda unui eveniment demn de Cartea Recordurilor: un grup format din peste 10.000 de elevi din scolile din oras s-au prins intr-o hora spontana pe Campul Tineretului. Acest gest a fost unul de sustinere a candidaturii municipiului Baia-Mare la titlul de Capitala a Tineretului in 2018.

Iata ce a declarat Catalin Chereches primarul municipiului Baia-Mare: Baia Mare este orasul tinerilor si doar al tinerilor pentru ca daca Baia Mare este orasul tinerilor cu siguranta ca este si al parintilor si al bunicilor nostri. Pentru noi, pentru Baia Mare, voi, tinerii, sunteti cei importanti si Baia Mare trebuie sa dea un exemplu pentru ca Romania sa fie o tara a tinerilor. De aici vreau, de pe Campia Tineretului, noi toti, sa dam tonul in Romania si sa intoarcem fata unora spre tineri. Sa le aratam ca cel mai important lucru este sa faca ceva pentru tineret. Astazi noi ne dorim sa fim Capitala Tineretului in Romania in 2018, dar ne dorim sa fim de acum incolo pentru totdeauna un oras al tinerilor.

Primarul a facut si un gest simbolic de predare al orasului tinerilor. In plus, le-a cerut tinerilor prezenti sa isi desemneze reprezentati in cadrul consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant din care fac parte. Astfel, tinerii vor avea un cuvant important de spus in deciziile care ii privesc in mod direct.

In scolile voastre, in colegiile sau in liceele voastre exista un Consiliu de administratie. In Consiliul acesta de administratie voi in mare parte habar nu aveti ce se intampla. De astazi, pentru ca primarul are dreptul sa isi nominalizeze un om intr-un consiliu de administratie, vreau ca reprezentantul meu in conducerea fiecarei scoli sa fie un elev, un tanar si vom face acest lucru lasandu-va pe voi timp de doua sau trei saptamani sa va votati reprezentantul pe care in fiecare an il vom vota intr-un astfel de Consiliul de administratie pentru ca voi nu trebuie sa fiti condusi, voi trebuie sa conduceti, voi trebuie sa va spuneti parerea intr-o scoala, intr-un liceu, intr-un colegiu. Voi trebuie sa-i spuneti directorului sau profesorilor care sunt dorintele voastre si care sunt lucrurile care vreti sa se intample, a subliniat Chereches.

Vezi si:  Turcia isi mentine boicotul asupra Eurovisionului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.