Actorul Donald Sutherland, starul din “The Dirty Dozen” si “The Hunger Games”, a murit

Actorul Donald Sutherland, starul din “The Dirty Dozen” si “The Hunger Games”, a murit

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Donald Sutherland, actorul cameleonic cunoscut mai ales pentru “The Dirty Dozen” si rolul sau de dictator din “The Hunger Games”, a murit la varsta de 88 de ani, a anuntat joi fiul sau, actorul Kiefer Sutherland.

Donald Sutherland nu mai este. Eclecticul actor, cunoscut mai ales pentru “The Dirty Dozen” si pentru rolul unui dictator in “The Hunger Games”, a murit la varsta de 88 de ani, a anuntat joi, 20 iunie, fiul sau, Kiefer Sutherland.

“Cu inima stransa anunt moartea tatalui meu”, a anuntat actorul canadian-britanic pe X, salutandu-l ca fiind “unul dintre cei mai importanti actori din istoria cinematografiei”.

Intr-o cariera de peste 50 de ani si aproximativ 200 de filme, Donald Sutherland s-a impus ca un actor cameleonic, capabil sa portretizeze deopotriva mari raufacatori de film, antieroi si personaje romantice.

Canadianul a primit un Oscar onorific pentru intreaga cariera in 2017.

“Nu a fost niciodata intimidat de un rol, fie ca era bun, rau sau urat”, a adaugat fiul sau. “Iubea ceea ce facea si facea ceea ce iubea, si nu poti cere nimic mai mult. O viata bine traita”.

Presedintele american Joe Biden a salutat un “actor unic care a inspirat si a distrat lumea timp de decenii”.

Dupa ce a aparut in seriale britanice cult precum “Bowler Hat and Leather Boots”, Donald Sutherland a obtinut primul sau rol important in 1967 in “The Dirty Dozen”, cu Charles Bronson.

Figura sa lunguiata, aerul absent si zambetele enigmatice ii confereau carisma si singularitate.

Printre celelalte succese ale sale se numara farsa antimilitarista “M.A.S.H.”. (1970) si thriller-ul “Klute” (1971), in care a jucat rolul unui detectiv particular aflat in cautarea unui criminal pervers care ameninta o dama de companie interpretata de Jane Fonda.

Vezi si:  Avengers: super-eroi, morti, pietre…ce ne rezerva Infinity War?

Federico Fellini l-a distribuit, de asemenea, in “Casanova” in 1977.

Mai recent, s-a remarcat in rolul presedintelui Coriolanus Snow, crudul dictator din Panem si tortionarul lui Jennifer Lawrence in “Jocurile foamei”.

Sursa: https://www.france24.com/fr/culture/20240620-l-acteur-donald-sutherland-star-des-douze-salopards-et-de-hunger-games-est-mort

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.