In Italia, coronavirus scoate la iveala o bomba sociala

In Italia, coronavirus scoate la iveala o bomba sociala

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In plina pandemie cu coronavirus, muncitorii sociali si medico-sociali continua sa ajute populatia care are nevoie de asistenta, incercand sa alerteze totodata autoritatile de necesitatea regandirii modelului social italian.

O criza intr-o criza. De la sfarsitul lunii februarie, Covid-19 loveste Italia intr-un mod tragic, facand din aceasta tara una din cele mai afectate de virus. Chiar daca o parte din Italia este paralizata, nu munceste, o alta isi continua activitatea. O mobilizare, o lupta neincetata pentru muncitorii sociali si medico-sociali care continua sa garanteze persoanelor mai fragile si mai vulnerabile ale societatii sprijinul lor neconditionat.

Chiar daca Italia se afla in plina criza sanitara, in paralel trebuie sa infrunte o criza sociala la fel de dramatica care provoaca confuzie intr-o tara extrem de afectata de coronavirus. In unele comune din Italia politicile sociale se dovedesc a fi inexistente. Din 29 de miliarde de euro alocate ajutoarelor sociale pe an, doar 7 miliarde sunt destinate serviciilor, restul fiind doar transferuri monetare. Odata cu pandemia cu coronavirus, inegalitatile dintre oameni s-au accentuat. Cat despre muncitorii sociali, acestia sunt extrem de expusi, risca zi de zi sa se infecteze, multi dintre ei neavand acces la mijloace de protectie.

Covid-19, carantina si pandemia au pus la pamant muncitorii sociali si medico-sociali si i-au confruntat cu situatii inedite, fortandu-i sa se adapteze, sa inventeze o noua modalitate de a-si duce munca la bun sfarsit. Simtul responsabilitatii este cel care a crescut. Si solidaritatea.

Italia inca nu a scapat de pandemia cu coronavirus. Teama de contaminare este inca prezenta dar si teama unui viitor nesigur deoarece multi si-au pierdut locurile de munca. Muncitorii sociali au declarat ca sunt asezati pe o bomba sociala care poate exploda in orice moment.

Vezi si:  Cum alegi o camera de supraveghere Wireless?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.