In Italia, coronavirus scoate la iveala o bomba sociala

In Italia, coronavirus scoate la iveala o bomba sociala

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In plina pandemie cu coronavirus, muncitorii sociali si medico-sociali continua sa ajute populatia care are nevoie de asistenta, incercand sa alerteze totodata autoritatile de necesitatea regandirii modelului social italian.

O criza intr-o criza. De la sfarsitul lunii februarie, Covid-19 loveste Italia intr-un mod tragic, facand din aceasta tara una din cele mai afectate de virus. Chiar daca o parte din Italia este paralizata, nu munceste, o alta isi continua activitatea. O mobilizare, o lupta neincetata pentru muncitorii sociali si medico-sociali care continua sa garanteze persoanelor mai fragile si mai vulnerabile ale societatii sprijinul lor neconditionat.

Chiar daca Italia se afla in plina criza sanitara, in paralel trebuie sa infrunte o criza sociala la fel de dramatica care provoaca confuzie intr-o tara extrem de afectata de coronavirus. In unele comune din Italia politicile sociale se dovedesc a fi inexistente. Din 29 de miliarde de euro alocate ajutoarelor sociale pe an, doar 7 miliarde sunt destinate serviciilor, restul fiind doar transferuri monetare. Odata cu pandemia cu coronavirus, inegalitatile dintre oameni s-au accentuat. Cat despre muncitorii sociali, acestia sunt extrem de expusi, risca zi de zi sa se infecteze, multi dintre ei neavand acces la mijloace de protectie.

Covid-19, carantina si pandemia au pus la pamant muncitorii sociali si medico-sociali si i-au confruntat cu situatii inedite, fortandu-i sa se adapteze, sa inventeze o noua modalitate de a-si duce munca la bun sfarsit. Simtul responsabilitatii este cel care a crescut. Si solidaritatea.

Italia inca nu a scapat de pandemia cu coronavirus. Teama de contaminare este inca prezenta dar si teama unui viitor nesigur deoarece multi si-au pierdut locurile de munca. Muncitorii sociali au declarat ca sunt asezati pe o bomba sociala care poate exploda in orice moment.

Vezi si:  Cinci zvonuri despre tigara electronica care s-au dovedit a fi false

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.