Motivele pentru care esti un magnet pentru tantari

Motivele pentru care esti un magnet pentru tantari

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

tantariTantarii sunt niste insecte care ne dau mari batai de cap pe timp de vara, nu neaparat din cauza ciupiturilor ci si din cauza bazaitului enervant pe care il fac si ne strica somnul. Insa, din fericire exista o serie de solutii naturale pe care le putem adopta la noi acasa pentru a iesi invingatori in lupta cu aceste insecte extrem de nesuferite. Inclusiv plantele ne vin in ajutor in aceasta lupta dificila.

Stiai insa care sunt motivele pentru care aceste insecte nesuferite trag la tine, esti ca un magnet pentru ele? Iata cateva din ele.

Anumite alimente. In cazul in care ai obiceiul sa consumi anumite alimente precum bananele si usturoiul trebuie sa stii ca respiratia ta te face tinta sigura pentru tantari. De ce ? Deoarece acestia se folosesc de simtul olfactiv pentru a-si gasi « victimele ». Cu cat mirosul este mai puternic, cu atat suntem mai usor de gasit si de intepat.

Transpiratia in exces. Daca ai alergat in parc sau daca tocmai te intorci de la o sedinta de sport nu trebuie sa fii surprins de faptul ca tantarii vor trage la tine mai ceva ca albina la miere. In momentul in care transpiram corpul nostru secreta o substanta chimica cunoscuta sub numele de acid lactic, cu alte cuvinte ingredientul perfect care atrage insectele.

Folosesti prea mult parfum. Tantarii sunt atrasi de obicei de nectarul florilor. Cu alte cuvinte, mirosurile florale vor reprezenta intotdeauna punctul slab al acestora, nu le pot rezista. De aceea trebuie sa reduci cantitatea de parfum folosita si sa incerci sa eviti parfumurile dulci si florale.

Vezi si:  Cele mai frumoase fotocarti pentru a evada fara sa te misti de pe canapea

Mirosul neplacut al picioarelor atrage in egala masura tantarii. Asta deoarece bacteriile responsabile de aparitia acestui miros atrag tantarii intr-un mod inexplicabil.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.