Paraziții intestinali la copii – simptome și tratament adecvat

Paraziții intestinali la copii – simptome și tratament adecvat

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Paraziti intestinaliSănătatea copilului reprezintă prioritatea numărul 1 a părinților. Părinții încearcă, pe cât posibil, să își protejeze copiii de pericolele care le pot afecta sănătatea: îmbrăcăminte potrivită pentru temperaturile de afară, o alimentație corespunzătoare, bogată în nutrienți, o igienă corectă.

Aceste lucruri se schimbă în momentul în care copilul crește și trebuie să meargă la grădiniță sau la școală. Mediul înconjurător este plin de bacterii și virusuri iar copilul este predispus la diverse afecțiuni odată ce ia contact direct cu acesta.

Sistemul imunitar al copilului este extrem de sensibil iar paraziții își pot face simțită prezența cu ușurință. Factorii care favorizează apariția acestora sunt legați și de igienă – spre exemplu,  copilul merge la toaletă și uită să se spele pe mâini, apoi mănâncă, dar și de consumul de fructe și legume nespălate.

Cum ne dăm seama dacă este vorba despre paraziți intestinali?

Simptomele variază în funcție de tipul de paraziți. Trebuie să fim atenți și la cel mai mic semn:

– dureri de stomac;

– dureri de cap;

– lipsa poftei de mâncare;

– scădere în greutate;

– tuse (în cazul limbricilor – simptomele sunt înșelătoare, fiind confundate adeseori cu cele legate de afecțiuni ale gâtului sau plămânilor);

– stare de somnolență – dacă observați că doarme mai mult decât de obicei, poate fi un semn de îngrijorare.

Când observăm cel puțin unul din aceste simptome, trebuie să fie luate măsurile necesare.

Cum știu să aleg cel mai bun tratament, având în vedere sensibilitatea sistemului imunitar la această vârstă?

Vezi si:  4 alimente de privilegiat pentru o microbiota in top

Un tratament potrivit constă în ingredientele 100% naturale. Așadar, fie că vorbim despre tablete, fie că vorbim despre siropuri (cum ar fi siropul antiparazitar Nikworm sau siropul 100% natural Wormex), cele cu extracte de plante reprezintă soluția cea mai bună și nu afectează în niciun fel funcția hepatică a organismului.

De menționat este și faptul că produsele naturiste nu prezintă riscuri legate de reacțiile adverse sau contraindicații.

Acțiunea acestor tipuri de produse are rolul de a:

– elimina complet paraziții și ouăle acestora;

– evita multiplicarea acestora;

– ameliora simptomele: durerile de cap, de stomac, stările de vomă;

– preveni reapariția acestora.

Ce au în compoziție aceste produse naturiste care vă pot scăpa de paraziți?

 

  • Carum carvi – cu alte cuvinte, chimenul – prin efectul său vermifug dovedit clinic, antispastic, antihistaminic și de stimulare a apetitului, acționează în combaterea simptomelor parazitozelor intestinale;
  • Cyperus rotundus – are rolul de a reduce simptomele acestor afecțiuni: diareea, lipsa poftei de mâncare și durerile abdominale;
  • Embelia ribes – descris ca fiind cel mai eficient tratament împotriva viermilor intestinali, acționând la nivelul gonadelor viermilor și împiedicând înmulțirea acestora;
  • Punica granatum – are proprietăți antihelmintice, mai ales împotriva Taenia saginata; reduce disconfortul abdominal, flatulența și stările de nervozitate.
  • Picrorhiza kurroa – un efect hepatoprotector și anticolestatic, fapt demonstrat de mai multe studii clinice;
  • Apium graveolens – eficiență dovedită în prevenirea recurenței paraziților.

 

Nu întâmplător au fost menționate câteva din ingredientele 100% naturale ale produselor naturiste care ajută la combaterea acestei probleme neplăcute, ci cu scopul de a scoate în evidență cât de utile și sigure sunt acestea și pentru a încuraja părinții prin demonstrarea faptului că există soluții care ne vor ajuta să depășim aceste probleme.

Vezi si:  Cateva lucruri pe care le poti face acasa atunci cand esti bolnav

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.