S-a adoptat o hotarare de guvern ce prevede un model unic de bilete de calatorie gratuite

S-a adoptat o hotarare de guvern ce prevede un model unic de bilete de calatorie gratuite

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Azi, guvernul a adoptat un proiect de hotarare prin care se stabileste un model unic de bilete de calatorie gratuite care poate fi folosit pentru diferite tipuri de transport interurban. Vor primi cate 12 bilete gratuite pe an persoanele care sufera de un handicap grav precum si insotitorii acestora.

In urma propunerii Ministerului Muncii si Justitiei Sociale au fost aprobate doua hotarari guvernamentale. Una care se efera la aprobarea normelor metodologice cu privire la acordarea drepturilor de transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap. Un act normatv care stabileste un model unic de bilete de calatorie gratuite ce se poate folosi in diferite tipuri de transport interurban, cu operatori de transport interurban diferiti. In plus, tot aceasta hotarare de guvern stabileste faptul ca biletele de calatorie gratuite se vor putea folosi incepand cu 1 ianuarie 2019 si pentru transportul interurban cu autobuzele sau cu navele de transport interurban.

In cadrul unei declaratii oficiale pe aceasta tema s-a mai precizat faptul ca persoanele cu handicap grav si instotitorul acestora pot beneficia de 12 bilete gratuite dus-intors pe an iar persoanele cu un handicap accentuat urmeaza sa primeasca sase bilete pe an.

A doua hotarare de guvern prevede urmatorul lucru – plata prestatiilor sociale in privinta persoanelor cu handicap sa se faca incepand din ianuarie 2019 direct de catre Agentiile Teritoriale pentru plati si inspectie sociale. Aceste declaratii au fost facute de catre Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Executivului.

Tu ce parere ai despre aceste hotarari guvernamentale? Sunt benefice sau nu?

Vezi si:  Presedintele Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Donald Trump se pregateste de intalnirea cu Merkel si Macron

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.