Respecta aceste reguli pentru a putea preveni coronavirusul

Respecta aceste reguli pentru a putea preveni coronavirusul

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Respecta aceste reguli pentru a putea preveni coronavirusulDoctorul Virgil Musta, seful sectiei al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara a postat un mesaj pe retelele de socializare despre cum niste masuri simple ne pot salva atat pe noi cat si pe cei din jurul nostru in lupta cu coronavirusul.

   Iata care a fost mesajul acestuia

„Respectați 3 măsuri simple, vă rog! Pentru cei dintre dumneavoastră care nu au legătură directă cu sistemul medical sau nu au trecut personal prin experiența COVID și poate nici nu cunosc persoane care să se fi îmbolnăvit de COVID-19, probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paște. Chiar dacă la nivel mondial tocmai s-au depășit 10.000.000 de persoane contaminate oficial (probabil de încă de 10 ori în realitate, adică 100 de milioane de oameni) și 500.000 de persoane decedate care au avut și COVID-19, chiar dacă am avut la începutul pandemiei experiențele concrete ale Italiei, Spaniei și a altor țări importante unde oamenii mureau că nu mai aveau loc în spitale, chiar dacă acum centrul pandemiei este în Brazilia și India, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri pe zi, chiar dacă SUA tocmai a depășit 2,5 milioane de cazuri, chiar dacă în Europa a reînceput creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate în mai multe țări, printre care Bulgaria, Serbia, Cehia, chiar dacă la noi în țară în ultimile zile avem un numar de persoane contaminate asemănător cu cel de la vârful pandemiei și crește numărul celor internați la ATI, chiar dacă există numeroase mărturii directe fie ale persoanelor care au trecut prin forme severe ale bolii, fie mărturii ale medicilor care se confruntă direct cu evoluția imprevizibilă a bolii, tot nu este de ajuns pentru ca unii să înțeleagă că este esențial să respectăm în continuare trei măsuri simple, dar care ne pot salva pe noi sau pe cei din jurul nostru care poate nu sunt atât de norocoși încât să facă doar forme ușoare de: să evităm locurile aglomerate să purtăm masca în spațiile închise să ne spălăm des mâinile”, a scris medicul pe Facebook.

Vezi si:  Vesti uriase pentru milioane de romani

Dupa care acesta a subliniat ca pericolul la care suntem expusi nu este de domeniul trecutului si ca trebuie sa acordam o atentie sporita masurilor de siguranta.

„Datoria mea de medic este împărțită în două direcții. Una dintre ele o reprezintă tratarea pacienților atunci când ajung la spital, iar pentru asta am încercat și încerc în continuare să folosesc cele mai potrivite metode în spitalul unde lucrez, fiind într-un continuu proces de studiere și adaptare împreună cu specialiștii din România și din lume. Cealaltă direcție, poate chiar mai importantă, este aceea de a spune oamenilor cum să se ferească, cum să nu se îmbolnăvească. Acesta este și motivul pentru care am insistat pe toată durata de până acum a pandemiei și voi insista și în continuare să comunic cum pot eu mai bine tot ce cred că v-ar ajuta să nu luați acest virus, voi sau persoane dragi vouă, care poate nu vor face doar forme ușoare. Am văzut și am tratat până acum împreună cu colegii mei multe cazuri, de la cele mai ușoare, până la forme severe, am vazut oameni luptâdu-se din greu cu boala, deci nu vorbesc din auzite, amenințarea este cât se poate de reală și este esențial să controlăm evoluția pandemiei în fiecare zonă a țării, în mod specific. Am datoria să vă atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă, asupra capcanelor în care puteți cădea dacă nu vă informați din surse sigure, dacă dați crezare zvonurilor și nu acționați responsabil.” a mai continuat medicul.

Pentru mai multe stiri din sanatate trebuie sa accesezi link-ul urmator http://sanatate.onlines.ro/ .

Vezi si:  Iata ce fructe trebuie sa consumi atunci cand esti insarcinata

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.