Seism cu magnitudinea de 6.5 in China

Seism cu magnitudinea de 6.5 in China

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Mari seara a avut loc un seism cu magnitudinea de 6.5 in provincia Sichuan, situata in partea de sud-vest a Chinei. Acest seism s-a soldat cu cel putin cinci morti dar autoritatile se tem de un bilant de pana la 100 de morti si peste 1000 de raniti. Cinci persoane si-au pierdut viata in urma acestui seism, 60 de persoane au fost ranite din care 30 se afla in stare critica.

Comisia Nationala pentru Reducerea Impactului Catasrofelor apreciaza ca  numai putin de 100 de persoane au murit in urma seismului, bilant ce are la baza recensamantul efectuat in 2010 in aceasta regiune putin populata. Cutremurul a avut loc la ora locala 21.20, (16.20 ora Romaniei), inr-o regiune izolata, in provincia Sichuan in apropiere de zona in care a avut loc un cutremur cu magnitudinea 8 soldat cu 87.000 de morti si disparuti in 2008. Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 284 de kilometri distanta de capitala regionala Chengdu, la o adancime de peste 10 kilometri.

Sectorul afectat de cutremur cuprinde si Parcul National Jiuzhaigou, o regiune izolata a platoului tibetan, regiune inscrisa de catre UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Acest sector este foarte frecventat de turisti si este renumit datorita frumusetii ireale a  lacurilor sale.

Cel putin un turist a murit, iar alti patru au fost raniti, a anuntat Coridianul Poporului, iar alti aproximativ 100 au ramas blocati in parcul naţional.

Potrivit agentiei China Noua, peste 38.000 de persoane au vizitat ieri Parcul National Jiuzhaigou. Patroana unui restaurant, Tang Sesheng, a fugit din local, la Jiuzhaigou, imediat ce a simtit cutremurul.

Vezi si:  Sfaturi pentru achizitionarea mobilierului de gradina

Iata ce a declarat aceasta telefonic dupa cutremur : ”Era exact ca in 2008 la Jiuzhaigou, la ultimul mare cutremur, deci stiam ce era. Insa acesta parea si mai puternic”.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.