Stop manualelor auxiliare vechi

Stop manualelor auxiliare vechi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Degringolada din invatamant continua. Ministerul Educatiei a trimis o nota zilele trecute prin care interzice scolilor sa cumpere carti si culegeri auxiliare – asta pana cand acestea nu vor fi analizate si reautorizate.  In tot acest timp, dascalii nu stiu ce sa foloseasca concret la orele de curs.

Discordia pune incetul cu incetul stapanire pe toti factorii implicati. Editura suspecteaza intentia Ministerului Educatiei de a monopoliza o piata estimata la cateva zeci de mii de euro. Parintii isi pierd timp si bani iar profesorii sunt monitorizati si amenintati cu sanctiuni peste sanctiuni ce ajung pana la desfacerea contractului de munca in cazul in care aleg sa  foloseasca auxiliarele vechi. Cadrele didactice mai au mult de asteptat pana vor aparea auxiliarele noi.

In nota trimisa de ministrul Liviu Pop pe data de 12 septembrie spre Inspectoratele Scolare se specifica faptul ca ministrul  a aprobat prin intermediul unui ordin emis in luna august a acestui an – prin care se anunta ca niciun auxiliar nu mai este aprobat de minister – constituirea unei comisii care a elaborat metodologia cadru cu privire la asigurarea omologarii folosirii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar. Din aceasta nota reiese faptul ca profesorii mai au putin de asteptat pana la finalizarea acestei proceduri.

Acest document se incheie printr-un fel de amenintare la adresa cadrelor didactice: Precizam faptul ca, in cazul in care nu se va respecta aceasta obligatie Miniitrul Educatiei Nationale isi va rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate cu privire la incalcarea prevederilor art.69 aliniatul 1 din Legea Educatiei cu modificarile si completarile ulterioare. Acest articol prevede faptul ca in cadrul unitatilor de invatamanr preuniversitar se vor folosi doar manuale scolare si auxiliare apronate de Ministerul Educatiei.

In plus, directorii de scoli au intocmit deja tabele nominale cu profesorii care au semnat ca au luat la cunostinta ca in cazul in care nu vor respecta legea vor suporta consecintele.

Vezi si:  Cel mai tanar profesor din Romania are 14 ani

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.