O mare parte din profesori sunt decisi sa nu participe la examenele nationale

O mare parte din profesori sunt decisi sa nu participe la examenele nationale

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Liderii sindicali din educatie raspund transant la intrebarea daca exista sanse ca protestul sa se incheie in curand: NU. Ba mai mult, le transmit guvernantilor ca rezista. Vineri, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie Spiru Haret, Marius Nistor a declarat ca in acest moment numai putin de 70% din corpul profesoral va continua greva si ca o mare parte din profesori sunt decisi sa nu participe la examenele nationale.

Angajatii din invatamant au protestat din nou, vineri, in fata Palatului Cotroceni si in fata Guvernului. Au participat in jur de 20.000 de persoane la miting, miting care a avut loc la o zi dupa ce executivul a adoptat o declaratie prin care prin care se angajeaza ca in viitoarea lege a salarizarii se va porni de la principiul ca salariul de baza al profesorului debutant sa fie stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie. Sindicatele cer insa ca aceasta „garantie” sa fie prevazuta intr-un act normativ, si nu intr-un document fara valoare juridica.

Oamenii nu mai cred in promisiuni, in memorandumuri si in acorduri

Liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat, vineri, ca mii de profesori din toata tara sunt in drum spre Bucuresti, pentru a participa la miting.

El a declarat ca greva continua atat timp cat nu va fi prevazut intr-un act normativ, respectiv intr-o ordonanta de urgenta, principiul de la care va porni grila de salarizare in viitoarea lege a salarizarii, iar majorarile nu vor fi aplicate integral, si nu esalonat.

Oamenii nu mai cred in promisiuni. Asta tot auzim – ca va fi, ca vom face, a spus Nistor.

Vezi si:  De ce sa te lasi inspirit de popularele citate despre viata?

In momentul de fata, majoritatea colegilor sunt hotarati sa nu participe la niciun examen national a mai spus acesta. Asta deoarece sunt satui de legi unitare, am vazut cum au fost. Isi doresc ordonanta de urgenta cu aplicare imediata a grilei de salarizare, mai devreme de 1 ianuarie 2024.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-26322015-exista-sanse-greva-profesorilor-incheie-curand-raspunsul-categoric-sindicatelor-lider-sindical-peste-70-din-corpul-profesoral-continua-greva.htm

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.