Scrisoare deschisa a profesorilor catre Ministerul Educatiei

Scrisoare deschisa a profesorilor catre Ministerul Educatiei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Dascalii sunt consternati. Este vorba despre manualele auxiliare. Aceasta nebunie a pornit imediat dupa anuntul facut de ministrul educatiei, Liviu Pop, drept pentru care ii adreseaza prin intermediul unei scrisori deschise urmatoarele intrebari: Vom avea manuale cand incepe scoala? De pe ce predam? Auxiliarele dispar definitiv, sau doar se revizuiesc?“

Iata declaratia recenta a unui grup de dascali din Buucuresti: Suntem un grup de profesori dintr-o scoala generala din Bucuresti. Urmarim cu deosebita atentie de cateva zile subiectul si marturisim cat se poate de sincer ca nu intelegem ce se intampla si mai mult, cum se va finaliza toata aceasta tevatura.

In ceea ce il priveste pe Ministrul educatiei, Liviu Pop acesta  a declarat la inceputul lunii august ca  niciun manual auxialiar nu va mai intra in scoli. S-a scris si s-a anuntat faptul ca toate manualele auxiliare au fost interzise si ca urmeaza sa apara o comisie care sa revizuiasca normele pentru avizarea si acreditarea manualelor auxiliare.  Insa, ceea ce multi profesori din tara nu inteleg este daca dispar definitiv manualele auxiliare sau doar se revizuiesc. Sa se astepte sa apara alte auxiliare, de la alte edituri, sau poate tot cele existente, insa imbunatatite?  Si cand se va intampla asta? Comisia ar urma sa fie alcatuita din reprezentanţi ai ministerului, sindicatelor, parintilors si elevilor. Insa deocamdata nu se stie nimic despre acest subiect.

Iata care sunt intrebarile adresate de profesori in cadrul scrisorii deschise :

– Vom avea manuale pentru elevii nostri in primele saptamani de scoala?

Vezi si:  Liviu Pop face un nou anunt despre manuale

– Vom mai putea sau nu sa folosim manuale auxiliare?

– Dispar aceastea definitiv sau doar se revizuiesc?

– Ce li se poate intampla profesorilor care aleg să lucreze cu elevii lor folosindu-se de manuale auxiliare? Vor fi amendati, concediati, apostrofasi sau avertizati?

Acestea sunt intrebarile la care multi profesori asteapta un raspuns…

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.