Turisti blocati in roata mare din Salina Turda

Turisti blocati in roata mare din Salina Turda

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vineri, patru turisti au ramas blocati in roata mare din Salina Turda. Responsabila pentru aceasta situatie a fost una din nacelele pentru transport persoane, aceasta ramanand deschisa. Pompierii ISU Cluj au fost solicitati de urgenta.

Acestia din urma au revizuit bilantul in urma acestui incident. Drept urmare, chiar daca s-a spus ca patru turisti au ramas blocati in roata mare din Salina Turda, acestia au revenit cu precizarile declarand ca numai putin de 19 persoane, dintre care 7 copii au necesitat ajutorul pompierilor pentru a cobori.

Ciprian Cornea, purtatorul de cuvant al ISU Cluj a dat declaratii in urma acestui incident si a precizat ca intr-adevar, 19 turisti au ramas blocati, acestia fiind coborati prin intermediul pompierilor din cadrul Detasamentului Turda. Toti turistii, 12 adulti si 7 copii care se aflau in roata mare din Salina Turda au fost coborati in deplina siguranta in urma interventiei pompierilor din cadrul Detasamentului Turda. In plus, in urma interventiei alpinistilor usa nacelei s-a inchis si roata s-a pus in cele din urma in miscare.

Simona Baciu, directorul Salinei Turda a declarat ca este vorba despre un incident nefericit si nu despre o defectiune la roata mare. Pompierii au fost chemati pentru a da jos turistii care se aflau in nacela. Intr-o nacela de pe roata nu se afla nici un turist iar usa nacelei nu s-a inchis in mod corespunzator, deschizandu-se din cauza balansului. Motiv pentru care roata nu se putea invarti. O nacela din roata mare situata in Salina Turda a ramas dechisa iar in momentul in care roata se invarte se loveste de un dispozitiv lateral. Patru turisti erau blocati in acea nacela.

Vezi si:  Imprimanta umana care deseneaza un portret cu numai putin de 3 milioane de puncte

Dupa ce s-a reusit coborarea turistilor la Salina au fost asteptati alpinistii pentru a inchide roata respectiva pentru ca aceasta sa se poata invarti din nou.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.