Uniunea Europeana examineaza un nou vaccin german bazat pe nantotehnologii

Uniunea Europeana examineaza un nou vaccin german bazat pe nantotehnologii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Noul val de Covid-19 anuntat pentru aceasta toamna ingrijoreaza autoritatile europene, mereu in cautare de solutii pentru a face fata acestei epidemii inca din momentul in care a aparut.

Agentia Europeana pentru Medicamente a anuntat joi ca examineaza un nou vaccin impotriva Covid-19, dezvoltat de catre laboratorul german SK Chemicals, bazat pe nanotehnologii pentru a ataca virusul, incercand sa prevada o eventuala reaparitie a pandemiei din toamna.
Daca este omologat, vaccinul denumit Skycovion va fi al saptelea aprobat in sanul Uniunii Europene in tip ce alte noi vaccinuri vor fi in egala amsura examinate de catre Agentia Europeana bazata la Amsterdam in vederea omologarii in sanul Uniunii Europene. SK Chemicals a testat capacitatile acestui nou vaccin de a declansa productia de anticorpi impotriva variantei initiale de SARS CoV-2, virusul responsabil de Covid-19.

Din ce in ce mai multe vaccinuri autorizate

Vaccinul se bazeaza pe nanoparticule care contin elemente din proteina Spike, care este elementul cheie care ii permite SARS CoV-2 sa penetreze in celulele umane. Vaccinul dezvoltat de catre SK Chemicals contine in egala masura un “adjuvant” care permite intarirea raspunsului imunitar al organismului la vaccin.

Pentru moment, Uniunea Europeana a autorizat utilizarea de vaccinuri create de AstraZeneca, Janssen, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax si Valneva care a suspendat productia de vaccinuri impotriva Covid-19. Acest portofoliu extrem de diversificat de vaccinuri existent pana in momentul de fata are rolul de a asigura buna pregatire a Europei pentru vaccinare, de indata ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficiente in fata diferitelor tulpini. Statele membre ar putea decide sa doneze vaccinul unor tari cu venituri medii si inferioare sau ar putea decide sa il redirectioneze spre alte tari europene.

Vezi si:  Alzheimer: un vaccin si un tratament potential datorita unei noi abordari

Valneva reprezinta o companie europeana de biotehnologie care dezvolta un vaccin cu virus inactivat, realizat din virusul viu prin inactivarea chimica.

Sursa: https://www.20minutes.fr/sante/3338947-20220819-covid-19-union-europeenne-examine-nouveau-vaccin-allemand-appuyant-nanotechnologies

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.