Absolventii de clasa a 8- a se pregatesc pentru admiterea la liceu

Absolventii de clasa a 8- a se pregatesc pentru admiterea la liceu

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Absolventii de clasa a-8-a din anul scolar 2017-2018 si parintii lor, asistati de diriginti urmeaza sa completeze optiunile in fisele de inscriere in perioada 29 iulie – 3 iulie. Aceeasi procedura va fi urmata si de catre absolventii de clasa a 8-a care isi doresc sa fie repartizati in alt judet decat cel de domiciliu.

Parintii si candidatii au obligatia de a verifica fisele, corectarea greselilor in baza de date computerizata precum si listarea fiselor corectate sunt prevazute pentru intervalul 30 iunie-4 iulie. Ministerul Educatiei le recomanda parintilor si elevilor sa completeze fisa cu un numar suficient de optiuni pentru a evita situatii neplacute precum ratarea unui loc la liceu. Numarul total de locuri atestat pentru invatamantul liceal de stat este suficient pentru ca toti candidatii sa poata fi repartizati, conditia principala fiind aceea de a exprima o optiune realista.

Rezultatele candidatilor repartizati in invatamantul liceal de stat vor fi comunicate in unitatile de invatamant liceal la care au fost admisi precum si pe site-ul edu.ro pe data de 9 iulie. In unitatile de invatamant gimnazial se vor afisa listele cu locurile care au ramas neocupate.

Depunerea dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant in care candidatii au fost repartizati se va efectua intre 10-13 iulie. Intre 16-18 iulie comisia va de admitere va rezolva orice caz special aparut dupa aceasta etapa de repartizare dar si situatia candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere la timp si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat insa nu au fost repartizati computerizat.

Vezi si:  Tu stii de unde provine expresia Statul sunt eu?

Trebuie sa stiti ca exista o a doua etapa computerizata dedicata absolventilor de clasa a VIII- a care nu au participat sau care nu au fost repartizati la etapa anterioara. Aceasta va avea loc pe data de 7 septembrie.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.