Care este harta mondiala a pacii si pe ce loc se afla tara noastra?

Care este harta mondiala a pacii si pe ce loc se afla tara noastra?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

harta mondiala a paciiPotrivit Indexului Global al Pacii (GPI), Islanda este cea mai pasnica tara de pe glob. La polul opus se afla Siria. In acest top, tara noastra ocupa locul 25 in lume, in topul tarilor cu un nivel ”ridicat” al pacii.

In ciuda ideilor preconcepute, in 2017, lumea a devenit mai pasnica. Cel putin asta sustine Indexul Global al Pacii. Anul trecut, pentru numai putin de 93 de tari nivelul pacii a crescut semnificativ. In schimb, pentru 68 de state situatia s-a inrautatit. Cele mai semnificative imbunatatiri au fost inregistrate in America de Sud si Caraibe. In schimb, in America de Nord, Africa de Nord si Orientul Mijlciu, lucrurile stau cu totul altfel. Situatia s-a degradat. Mena ramane, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai putin pasnica regiune din lume.

Europa ramane si in acest an cea mai pasnica regiune din lume, opt din cele zece tari considerate cele mai pasnice aflandu-se pe acest continent. Pentru al zecelea an consecutiv, Islanda ocupa locul 1 in acest top, este considerata cea mai pasnica tara din lume.

Noua Zeelanda, Portugalia, Austria, Danemarca, Republica Cehă, Slovenia, Canada, Elveția, Irlanda si Japonia (ultimele doua la egalitate) urmeaza imediat dupa Islanda. In toate aceste state, nivelul de pace este „extrem de ridicat”. Comparativ cu anul trecut, tara noastra a urcat cinci pozitii, ocupa locul 25 in acest an. Raportat la Europa, Romania ocupa locul 17 din 36.

Doar patru tari din intreaga lume nu au fost implicate recent in conflicte interne sau internationale si anume Botswana, Chile, Mauritius si Uruguay.

Vezi si:  De ce ai alege un termosemineu pentru casa ta? Iata ce ne sfatuiesc expertii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.