Cel mai tanar profesor din Romania are 14 ani

Cel mai tanar profesor din Romania are 14 ani

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Mihai Enache a reusit la cei 14 ani ai sai ceea ce multi adulti nici macar nu viseaza. Sa fie profesor pentru alti copii. Mihai se ocupa de programare inca din clasa a IV-a si a ajuns sa isi creeze propriul joc ce a fost descarcat deja de peste 220.000 de ori. Insa cum a reusit sa ajunga din banca la catedra la o varsta atat de frageda ?

Ca sa intram in modul de editare, apasam pe TABSi acum vedeti ca totul este portocaliu – asa este suprins Mihai la ora, in timp ce le da indicatii elevilor sai.

Mihai Enache este un elev de clasa a VIII-a. Cand nu merge la scoala, baiatul preda cursuri de IT copiilor pasionati de programare, la fel ca el. Mihai a ajuns sa fie cel mai tanar profesor din Romania.

Fiind profesor (…) am invatat cum sa predau, cum sa explic altor persoane, ca sa fiu mai rabdator,  declara Mihai Enache despre inceputurile carierei lui de la catedra.

La inceput mi-a parut ca Mihai nu mai avea loc sa stea in clasa si statea langa profesor. Dupa aceea, profesorul mi-a zis ca este asistentul lui. L-am intrebat cati ani are si nu mi-a venit sa cred ca la 13 ani a putut sa fie profesor, a declarat o fetita.

De doi ani lucreaza singur in blender, si-a imbunatatit abilitatile de modelare, urmand si un curs de photoshop la noi, aici, la Academie. Este studentul nostru. Si in aceasta vara ne-am hotarat sa ii dam o sansa sa isi dezvolte si abilitatile de trainer, explica Tamara Grigore, organizator de cursuri IT.

Vezi si:  Sfaturi Montessori pentru a educa copii independenti

Mihai a invatat programare de unul singur, in timp ce urmarea clipuri pe YouTube. Chestia care ma incanta pe mine cel mai mult cand predau este atunci cand cei carora le predau inteleg ce ii invat si pun in practica ce le spun, spune Mihai. Si copiii il indragesc mult pe tanarul profesor.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.