Cum alegi corect ventilatorul de baie?

Cum alegi corect ventilatorul de baie?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

84720469_128711Baia este locul in care fiecare dintre noi se bucura de igiena zilnica. Aceasta incapere este asociata cu sanatatea si curatenia, insa pentru a le putea oferi, trebuie sa fie foarte bine ingrijita. In general, camerele de baie sunt dotate cu gresie si faianta, in asa fel incat condensul si umezeala sa nu poata afecta peretii. Chiar si asa insa, din cauza umezelii pot aparea o serie de probleme, cum ar fi mucegaiul sau dezvoltarea diverselor microorganisme.

Solutiile pentru a preveni aceste probleme sunt simple: curatarea frecventa a baii si o ventilatie  corecta.

Cum poate fi ventilata baia?

Exista doua optiuni: ventilatia naturala, obtinuta prin deschiderea geamului sau folosirea unui ventilator baie. Din pacate, multe bai nu au acces la prima optiune, motiv pentru care un ventilator de baie este cea mai buna solutie.

Un astfel de aparat este ieftin, eficient si poate sa elimine o multime de probleme cum ar fi dezvoltarea mucegaiului, aburirea oglizii si dezvoltarea altor microorganisme.

Cum alegi ventilatorul de baie?

Oferta de pe piata este una foarte bogata si majoritatea ventilatoarelor de baie par a fi similare. Daca analizezi optiunile insa, realizezi ca diferentele sunt destul de mari, iar ventilatoarele sunt impartite in functie de urmatoarele criterii:

  1. Capacitatea de ventilare. Este cel mai important criteriu de care trebuie sa tii cont. Practic, este valoarea care iti indica suprafata pe care o poti ventila in mod eficient. Daca ai o baie mica, vei avea nevoie de un ventilator cu capacitate de ventilatie mica, insa trebuie sa ai in vedere ca atunci cand verifici capacitatea ventilatorului trebuie sa inmultesti volumul camerei cu 8. Pentru o camera de 10-12 metri cubi, vei avea nevoie de un ventilator care poate schimba complet aerul de 8 ori, adica are o capacitate de 80 de metri cubi.
  2. Simplitatea de montare. In principiu, ai de ales intre doua optiuni: ventilatoare cu montare in perete si ventilatoare care se conecteaza la sistemul de aerisire al blocului. Daca baia are geam, ventilatoarele care sunt montate in perete sunt cele mai eficiente, deoarece ajuta geamul sa elimine mult mai usor umiditatea. Daca baia nu are geam, exista cu siguranta un spatiu pentru aerisire in care se poate instala un ventilator special.
  3. Zgomotul pe care il produce. Toate ventilatoarele produc zgomot. Unele produc un zgomot foarte mic, de pana in 25 de dB, in timp ce alele pot produce un zgomot de 40 de dB. Chiar daca initial nu pare un aspect chiar atat de important, este bine sa te asiguri ca ventilatorul pe care il achizitionezi emite cat mai putin zgomot, deoarece in timp poate deveni deranjant.
  4. Tehnologiile inglobate. Ventilatoarele moderne inglobeaza diverse tehnologii, care mai de care mai interesante. Pot fi dotate cu senzori de umiditate care le permit sa se opreasca si sa porneaesca ori de cate ori simt ca este umiditate in incapere si de asemenea, pot avea o serie de alte functii interesante:
  • Pot avea clapeta care sa protejeze baia de aerul din exterior. Este o dotare simpla si foarte eficienta care mentine temperatura optima in baie;
  • Pot avea elemente de protectie pentru motor;
  • Pot dispune de functii de reglarea turatiei. O turatie mica inseamna o eficienta mai mica, insa in acelasi timp inseamna si zgomot mai putin si consum redus de energie;
  • Pot fi echipate cu telecomanda, pentru un control foarte bun;
  • Pot fi echipate cu diversi senzori pentru eficienta maxima. Pe langa senzorul de umiditate, ventilatorul poate fi dotat si cu senzor de prezenta. In cazul in care nu exista un senzor de prezenta, poate avea temporizator.
Vezi si:  Te-ai plictisit de sufrageria ta? Dă-i un nou aspect prin câteva trucuri, la îndemâna oricui!

Pe lista lucrurilor care conteaza mai pot fi trecute elemente precum garantia si producatorul. Producatori precum Aerauliqua, SEVi sau inVENTer au reusit sa transforme ventilatia de baie intr-una foarte eficienta. Toti pot fi gasiti pe https://ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.