Dupa ce a fost inaugurata recent, Maternitatea Falticeni a fost inchisa din cauza bacteriilor

Dupa ce a fost inaugurata recent, Maternitatea Falticeni a fost inchisa din cauza bacteriilor

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Maternitatea FalticeniRata natalitatii nu este deloc imbucuratoare in Romania, iar conditiile din spitale si maternitati descurajeaza tot mai mult tinerele sa dea nastere pruncilor. In cazul Maternitatii Falticeni, Directia de Sanatate Publica Suceava anunta de curand ca are probe prelevate de pe mobilier care indica un numar mare de bacterii coliforme. Acestea au reprezentat motivul unei dezinfectari, cu produse biocide si recoltari de probe.

Conform datelor de la directorul adjunct al DSP, analizele de laborator au demonstrat neconformitatea a doua din totalul probelor care au fost recoltate de inspectorii sanitari la aceasta Maternitate. Scandalul a izbucnit de fapt de la niste imagini filmate cu mobilierul maternitatii si incubatoarele pentru bebelusi transportate cu un tractor cu remorca de catre angajatii de la salubritate. Autoritatile au declarat, la vremea respectiva, ca totul s-a desfasurat in conditii de igiena si siguranta, insa in imagini se vedea clar ca aparatura si mobilierul nici macar nu erau ambalate.

Probele recoltate de pe suprafetele de mobilier au lasat de dorit, drept pentru care s-a inchis maternitatea pentru o dezinfectare ca la carte. Repetarea prelevarii de probe este necesara, desi probele luate de la incubatoare au iesit bine. S-a intocmit un intreg raport pe baza acestei situatii, raport care a fost trimis la Prefectura Suceava, si urmeaza sa fie luate noi masuri in acest sens.

Dupa aceste proceduri, mamicile pot veni linistite sa dea nastere bebelusilor in maternitate, stiind ca totul este curat si dezinfectat, si personalul este mult mai atent la conditiile din cadrul acestei institutii.

Vezi si:  Ministrul Sanatatii a reactionat dupa cele 16 decese

Salvează

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.