Pacientii Spitalului de Pneumologie din Iasi – victime ale mizeriei si nepasarii

Pacientii Spitalului de Pneumologie din Iasi – victime ale mizeriei si nepasarii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Pacientii Spitalului de Pneumologie din IasiAfectiunile de plamani sunt si asa destul de dificil de tratat de medici si de suportat de pacienti. Dar in conditiile in care conditiile din spitale lasa de dorit, lucrurile sunt si mai complicate. In Spitalul de Pneumologie din Iasi, aceste conditii includ tencuiala cazuta, usi lipsa, crapaturi in pereti, si o curatenie ce lasa de dorit.

De mai bine de 13 ani nu s-au facut niciun fel de investitii in aceasta cladire in care sunt internati peste 100 de oameni care sufera de diferite afectiuni pneumologice. Ambulatoriul nou este nefolosit de trei ani din cauza faptului ca instalatia electrica nu a fost proiectata corect. Aceste lucruri au ajuns chiar la urechile sefului Consiliului Judetean, care a fost chemat in vizita de noua conducere a spitalului.

Din pacate, si sala de asteptare lasa de dorit, aceasta fiind afara, sub cerul liber, iar in anotimpul rece situatia se inrautateste. Peisajul este dezolant pentru pacientii care sufera de TBC si sunt tratati acolo. Nici la capitolul dezinfectie si sterilizare lucrurile nu stau tocmai grozav, conditiile in care se afla pacientii la acest moment putand fi descrise ca si inumane. Autoritatile iau insa in calcul construirea unui alt spital de pneumologie din fonduri europene, la marginea orasului, pentru ca pacientii sa poata beneficia de conditii decente, confort, tratamente adecvate secolului in care traim. Domeniul sanatatii in Romania are destul de multe dezavantaje, iar cladirile vechi completeaza acest peisaj dezolant.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  Sfaturi sanatate vegetarieni

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.