Regina promulga Brexitul cu 8 zile inainte de marea plecare

Regina promulga Brexitul cu 8 zile inainte de marea plecare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Divortul va fi in curand consumat : regina Elizabet a -II-a a promulgat joi acordul Brexitului, una din ultimele etape inainte ca Regatul Unit inainte de consumarea divortului de Uniunea Europeana, dupa mai bine de trei ani de framantari.

Inainte cu 8 zile de marea plecare, regina Elizabet a II-a si-a dat consimtamantul regal textului menit sa reglementeze modalitatile acestei rupturi dupa 47 de ani de casatorie tumultoasa cu Uniunea Europeana. Acest anunt a fost facut pe Twitter de catre ministrul Brexitului, Steve Barclay. Textul a fost adoptat definitiv miercuri seara de catre Parlament.

Premierul conservator, Boris Johnson a declarat ca uneori a avut impresia ca nu vor avea niciodata ocazia sa treaca linia de sosire a Brexitului insa in cele din urma au facut-o. Acum, spunea premierul, pot uita de ranchiunile si disensiunile din ultimii trei ani si sa se concentreze asupra implementarii unui viitor radios si palpitant.

Tratatul retragerii trebuie sa fie ratificat de catre Parlamentul European pe data de 29 ianuarie asta deoarece Regatul Unit sa poata sa devina primul stat membru care reuseste sa paraseasca Uniunea Europeana incepand cu data de 31 ianuarie la ora locala 23.30 (1 februarie, 1.00,ora Romaniei).

Boris Johnson a reusit acolo unde Theresa May a esuat. Promulgarea textului, care traduce in legea britanica acordarea divortului – 353 de pagini incheiat in luna octombrie – marcheaza o victorie imensa a liderului conservator care a ajuns la putere in iulie 2019 si pozeaza acum drept salvatorul Brexitului.

Drept urmare, Regatul Unit se pregateste sa inceapa un capitol nou al istoriei sale ar mai are de infruntat cateva provocari importante, in special negocierile care se anunta deja complexe cu UE, principalul sau partener comercial.

Vezi si:  Care este cea mai puternica moneda din lume?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.