Scurtmetrajul Prima Noapte calificat in cursa pentru Oscar 2018

Scurtmetrajul Prima Noapte calificat in cursa pentru Oscar 2018

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Scurtmetrajul Prima NoaptePrima Noapte/First Night s-a calificat in cursa pentru nominalizarile la Oscar acordate pentru cel mai bun scurt metraj de fictiune din 2018. Asta dupa ce a reusit sa castige premul intai in cadrul Festivalului International de Cine de la Huesca, festival ajuns la a 45-a editie si care s-a incheiat la finalul saptamanii trecute in orasul spaniol. Premiul Danzante, cu o valoare de 5.000 de euro, a fost acordat filmului pentru „o poveste onesta, complexa si puternica, cu un scenariu exrem de bine structurat si interpretari excelente”, conform juriului.

Un eveniment cu traditie in lumea cinematografiei, Festival International de Cine de la Huesca se afla pe lista festivalurilor ce au fost validate de Academia Americana de Film iarcastigatorul competitiei internationale intra automat pe lista titlurilor luate in considerare pentru nominalizarile la Oscar, categoria Cel mai bun scurtmetraj (Live Action Short Film). In anul 2012, o alta productie Libra Film, Superman, Spiderman sau Batman (regia lui Tudor Giurgiu), s-a calificat in cursa pentru nominalizarile la Oscar, dupa ce a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune la Aspen Shortfest.

Prima noapte are deja in portofoliu o serie de selectii si premii deosebit de importante: a concurat in sectiunea Orizzonti a Festivalului de la Venetia, 2016, a castigat premiul intai in cadrul Competitiei nationale la Festivalul International de Scurtmetraj de la Dresda – Filmfest si a fost inclus in competitia de film scurt la TIFF 2017.

Intriga filmului este una scurta, insa complicatiile ei sunt multiple. Ziua de nastere a lui Alex se apropie cu pasi repezi, iar tatal sau, Calin, i-a pregatit o surpriza speciala: prima noapte de dragoste cu o tanara.

Vezi si:  Prietenia pe Facebook dintre profesori si elevi, normala sau nu?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.