Bird Watching la Brasov

Bird Watching la Brasov

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vremea este inca minunata iar luna septembrie este cea mai potrivita luna din an pentru a face o excursie in care poti observa in voie pasarile, cele mai frumoase specii. In drumul lor spre tarile calde, acestea poposesc pe meleagurile noastre pentru hrana si pentru a se odihni putin inaine de a porni din nou la drum.

Astfel, la Dumbravita, langa Brasov, egretele, berzele negre si cormoranii ofera un spectacol de neuitat. Supranumit si Delta din Carpati, complexul de lacuri din Dumbravita adaposteste un numar mare de specii de pasari. Venite din Cehia, din tarile baltice sau din Rusia, mii de pasari de opresc toamna de toamna pentru a-si trage sufetul in aceasta rezervatie.

Berzele negre sunt vedetele rezervatiei care stau doar cateva zile aici inainte de a pleca spre Africa. Putin mai lenese decat celalalte specii, egretele cuibaresc pana in luna decembrie. Egretele se pot admira la apus de soare, cand peste lacuri se lasa o liniste monumentala, nefireasca.

Turismul pentru observarea pasarilor este destul de costisitor. Pentru vizitarea acestei rezervatii trebuie sa scoti din buzunar 20 de lei de persoana, insa ghizii specializati sunt putini si de aceea pretul mai ridicat. Un ornitolog care sa ofere ponturi si explicatii turistilor costa intre 50 si 200 de euro pe zi, suma care se imparte la numarul participantilor la aceasta excursie.

Binoclul, luneta si imbracamintea de camuflaj sunt absolut obligatorii. Doar astfel pasarile pot fi spionate fara sa fie deranjate. Dimineata devreme si seara sunt cele mai potrivite momente.

Vezi si:  Bebelusul regal s-a nascut

In plus, pentru cei care nu sunt familiarizati cu speciile de pasari, exista „determinatoare”, adica niste cataloage care ii vor ajuta sa identifice pasarile. Avantajul este ca in aceasta zona, densitatea si varietatea speciilor de pasari este foarte mare, astfel incat totul este cat se poate de interesant.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.