Un top al cartilor Harry Potter, clasate de la cele mai bune la cele mai nereusite

Un top al cartilor Harry Potter, clasate de la cele mai bune la cele mai nereusite

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In acest articol vom clasifica toate cartile Harry Potter de la cele mai bune la cele mai nereusite. Harry Potter este o serie de sapte carti de fictiune scrise de scriitoarea britanica J. K. Rowling.

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince este cel de-al saselea roman din seria Harry Potter scris de J. K. Rowling. Harry intra in anul sase la Scoala Hogwarts de Vrajitorie si Magie. Intra in posesia unei carti de potiuni marcata “Printul Semi sange”.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry are 17 ani si nu se mai intoarce la Scoala Hogwarts dupa moartea lui Dumbledore. Impreuna cu Ron si Hermione, el se concentreaza asupra ultimei misiuni incredintate de Dumbledore, vanatoarea de Horcruxuri. Dar Lordul Voldemort domneste si ii vaneaza pe cei trei prieteni credinciosi care vor fi redusi la tacere.

De la incercare la revelatie, curajul, alegerile si sacrificiile lui Harry vor fi cruciale in lupta impotriva fortelor raului.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter si pocalul de foc este a patra carte din seria Harry Potter. A fost publicata pentru prima data in anul 2000 si a fost scrisa de J.K. Rowling. Povestea se concentreaza asupra lui Harry, Ron si Hermione care se confrunta cu noi provocari la Scoala Hogwarts.

De asemenea, ei trebuie sa faca fata amenintarii lui Voldemort, care devine din ce in ce mai puternic. Aceasta carte este considerata una dintre cele mai bune din serie, deoarece este foarte captivanta si are multa actiune.

Vezi si:  Doctor Who cu Ncuti Gatwa dezvaluie primele imagini

Harry Potter si Prizonierul din Azkaban

Harry Potter si prizonierul din Azkaban este a treia carte din seria Harry Potter. A fost publicata pentru prima data in 1999.

In aceasta carte, Harry Potter se afla in al treilea an la Scoala Hogwarts. In acest an exista un nou profesor de aparare impotriva raului, profesorul Lupin. Harry si prietenii sai Ron si Hermione trebuie sa se confrunte cu un prizonier care a evadat din Azkaban, faimoasa inchisoare a vrajitorilor.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Parintii lui Harry Potter, Lily si James, au fost ucisi de cel mai puternic vrajitor intunecat din lumea vrajitorilor, Voldemort.

Harry a fost luat la varsta de un an de matusa sa materna Petunia si unchiul Vernon. Acestia din urma au avut intotdeauna o ura feroce fata de parintii baiatului.

Sursa: https://www.plare.fr/tous-les-livres-harry-potter-classes-du-meilleur-au-pire/

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.