Spectacolul “Gala” al coregrafului francez de Jérôme Bel, la Teatrul Odeon

Spectacolul “Gala” al coregrafului francez de Jérôme Bel, la Teatrul Odeon

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Spectacolul “Gala” al coregrafului francez de Jérôme Bel, la Teatrul Odeon despre care se spune ca a reusit sa schimbe perceptia publicului asupra dansului contemporan urmeaza sa aiba doua reprezentatii, pe data de 13 si 14 decembrie pe scena Teatrului Odeon.

Cu indemnul la creativitate Incearca  din nou. Esueaza din nou. Esueaza mai bine, indemn care se naste din esec, dintr-o aparenta dificultate sau pur si simplu din conditia umana, spectacolul ce poarta numele de « Gala » isi continua turneul mondial la Bucuresti.

Una din numeroasele creatii ce au reusit sa schimbe perceptia publicului asupra dansului contemporan si chiar a propriului corp este prezentata de CNDB – Centrul National al Dansului Bucuresti –  si de catre Institutul Francez in cadrul unui program international FranceDanse Orient Express 2017. Prima reprezentatie urmeaza sa aiba loc la Bucuresti si va fi prefatata de catre decernarea Premiilor CNDB 2017.

Pornind de la experienta unui atelier in miscare pentru amatorii din regiunea pariziana, Jérôme Bel isi propune sa chestioneze dansul sub toate formele sale, incepand cu pasii de dans schitati timid in bucatarie la intimitatea propriei case, la cel institutionalizat, tetralizat, pe scena. Intrebarea inevitabila este urmatoarea: de ce ultimul are o alta legitimitate, un cu totul altul prestigiu decat primul ? Ce inseamna dansul si miscarea pentru fiecare fiinta umana in parte? Aceste intebari par extrem de simple la prima vedere si au fost puse de catre acest coregraf atat publicului cat si celor 20 de dansatori romani cu care a realizat aceasta versiune bucuresteana a spectacolului.

Vezi si:  Marcel Iures a primit a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu

Spectacolul are o distributie suprinzatoare, o distributie impotriva tuturor cliseelor despre dans si teatru si reuneste actori, dansatori profesionisti si balerini insa si oameni obisnuiti pe care nu avem cum sa ii vedem in mod normal pe scena unui teatru.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.