USR si-a exprimat dorinta de a infiinta primul filibuster din Romania

USR si-a exprimat dorinta de a infiinta primul filibuster din Romania

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Deputatii USR au depus ieri (vineri), 5000 de amendamente impotriva ordonantei Split TVA prcizand ca aceste ordonante vor fi retrase doar in cazul in care majoritatea parlamentara va respinge ordnanta sau daca va face aceasta masura optionala.

Potrivit unui comunicat USR Deputatii USR au depus, astazi, 5.000 de amendamente impotriva ordonantei split TVA, adica 821 de pagini de amendamente care trebuie citite, dezbatute si votate in comisie si in plen. Astfel, USR initiaza primul filibuster din Romania pe o tema extrem de importanta pentru intreaga economie romana.

Aceasta formatiune critica masura TVA split pe motiv ca investitiile straine vor evita tara noastra pe viitor si ca romanii cu potential vor continua sa plece din tara pentru a-si asigura un trai mai bun, economia fiind dominata de o mana de mari corporatii care isi permit sa faca fata birocratiei si costurilor fixe.

Comunicatul citat mai arata ca USR ia atitudine si incearca o procedura parlamentara foarte utilizata in alte tari numita «filibuster». Aceasta procedura este folosita ca o arma a minoritatii pentru a combate abuzurile majoritatii. In parlamentul american, de exemplu, daca cineva ia cuvantul la dezbateri poate sa vorbeasca oricat vrea el. In 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore impotriva unei legi care permitea presedintelui american de la acea vreme sa foloseasca drone militare pe teritoriul SUA. 13 ore de stat in picioare si vorbit fara oprire in senatul American. 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.