5 idei de afaceri cu un buget accesibil

5 idei de afaceri cu un buget accesibil

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

idei de afaceri cu buget redusÎți dorești să pui pe picioare o afacere profitabilă, dar nu știi în ce domeniu? Ai o pasiune în care vrei să investești pentru a face din asta o carieră?

Îți venim în ajutor cu 5 idei de afaceri care sunt căutate pe piață și te pot ajuta să îți rotunjești veniturile, dar și cu mici sfaturi care să te ajute la început de drum.

 1. Fotograf

Ești o persoană creativă? Prietenii ți-au spus că te vor chema la nuntă ca și fotograf, recunoscându-ți talentul în arta fotografiei? Ai un aparat profesional și ambiția de a face din asta o carieră? Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin una din aceste întrebări, atunci ai toate șansele să faci din pasiunea ta o afacere.

 1. Organizarea de evenimente

Ești o persoană atentă la fiecare detaliu, ai primit complimente pentru abilitățile tale excelente de organizare de la prieteni sau cunoștințe? Dacă da, organizarea de evenimente ar putea fi o idee bună pentru a porni o afacere de succes.

 1. Agenție de publicitate

Este deja bine cunoscut de către majoritatea oamenilor faptul că domeniul publicității este extrem de căutat în societatea în care trăim. Promovarea este necesară iar oamenii care știu să o facă într-un mod cât mai profesionist, de asemenea.

 1. Magazin online de articole sportive

Practicarea unui sport este unul dintre trendurile în creștere, peste tot în lume. Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de importanța sănătății și implicit de importanța sportului.

Tocmai de aceea și un magazin online de articole sportive este o idee de afacere profitabilă.

Totuși, un astfel de business nu se poate deschide cu doar câteva sute de lei investiție. Ai nevoie de un stoc destul de mare pentru a porni, altfel vei pierde foarte mulți clienți pentru că oamenii vor să aibă de unde să aleagă.

Vezi si:  Marirea salariilor de la 1 iulie 2017 este amanata!

De asemenea, este foarte important să nu investești tot bugetul în stoc sau în crearea unui site. Ai nevoie și ca oamenii să găsească acel magazin online, ceea ce înseamnă că va trebui să investești o bună parte din bugetul alocat și în marketing.

Principalele canale la care ar trebui să te gândești sunt:

 • Reclamele Google Ads (pe termen scurt, sunt cea mai rapidă modalitate de a avea vânzări)
 • SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) – durează până să apară rezultate
 • Facebook Ads – la fel ca Google Ads, sunt o modalitate rapidă de a atrage clienți
 1. Agenție de turism

Turismul este una dintre acele industrii care mereu va avea clienți. Ne place să călătorim și ne place să o facem din ce în ce mai des.

Studiile arată că 1 din 4 români are în plan să călătorească mai des. Iar mediul economic ne și permite acest lucru.

Și în acest caz, nu ai nevoie de o investiție enormă pentru că nu ai nevoie de un echipament costisitor sau de investiția într-un stoc mare de marfă.

Pe lângă o formă legală de funcționare, mai ai nevoie de un punct de lucru (de preferat cât mai central), de o investiție în marketing și de colegi dornici de a face treabă bună.

Atenție însă, competiția în această industrie este foarte mare și există deja jucători vechi pe piață, mai ales dacă vrei să pornești o agenție de turism online.

Ce poți face la început este fie să îți găsești o nișă nu foarte aglomerată, fie să investești foarte mult într-un singur canal de marketing. Încearcă să nu dispersezi bugetul de promovare în toate direcțiile posibile pentru că îți vei diminua șansele de a avea rezultate pozitive.

Vezi si:  Dolarul si amenintarea Trump

Înainte de a porni la drum cu noua ta afacere, asigură-te că ai:

-> un buget suficient de mare pentru toate cheltuielile;

-> răbdarea pentru a face lucrurile să evolueze încet, dar sigur;

– > toate documentele necesare precum protecția muncii, autorizație de prevenire și stingere a incendiilor etc.

-> pregătirea necesară pentru ca serviciile să fie de calitate;

-> modalități de promovare cât mai eficiente pentru a-ți face cunoscută afacerea încă de la început.

Cel mai indicat ar fi să ai un plan de afaceri înainte de a porni la drum. Ce este bine să conțină acesta? Ei bine, următoarele aspecte:

 • stabilirea bugetului și gestionarea acestuia;
 • studierea pieței, în special a  concurenței;
 • motivele pentru care îți doresti să pornești această afacere: stă la baza ei o pasiune ori o activitate pe care o stăpânești foarte bine?
 • categoria de public spre care țintește afacerea ta este bine să o știi încă de la început;
 • este recomandat să îți construiești o echipă de profesioniști cu care să lucrezi pentru ca afacerea ta sa aibă rezultatele dorite;
 • creează-ți un spațiu și mediu de lucru cât mai apropiat de ideea afacerii tale, un mediu primitor si potrivit pentru a surprinde cu ceva nou și pentru a căpăta o identitate în ochii clienților.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.