“Bacalaureat”, de Mungiu – cel mai bun film strain la gala National Society of Film Critics din SUA

“Bacalaureat”, de Mungiu – cel mai bun film strain la gala National Society of Film Critics din SUA

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Dupa cum informeaza variety.com, Pelicula „Bacalaureat”, regizata de Cristian Mungiu, a primit premiul pentru cel mai bun film intr-o limba străina, la gala care  a fost recent organizata de Societatea nationala a criticilor de film (National Society of Film Critics NSFC) din SUA.

O categorie la care au mai fost nominalizate filme precum: ”“Faces Places”, un film regizat sub directia lui  Agnès Varda si JR, dar si “BPM (Beats Per Minute)”, acesta fiind sub regia lui Robin Campillo. Dar asta nu este totul. Filmul « Bacalaureat » a mai numarat inca o reusita, fiind si in topul care a fost realizat la sfarsitul anului 2017 de celebrul New York Times, intitulat « Cele mai buna 100 de filme de pe Netflix ». Asta pe langa faptul ca filmul a mai primit premiul pentru regie la editia din 2016 a Festivalului de la Cannes.

Filmul “Bacalaureat“ este povestea lui Romeo Aldea, un medic care profeseaza intr-un  oras foarte  mic din Transilvania, care este gata sa depuna orice  efort necesar, cu scopul ca fiica sa, Eliza, lumina ochilor sai, sa fie acceptata la o  faimoasa universitate britanica. Dar mai are nevoie de inca un pas pentru ca toate conditiile de admitere sa fie indeplinite-  sa ia bacalaureatul. Dar totul se schimba atunci cand in drum spre scoala fiica sa este agresata. Din cauza fricii ca va esua la examenul vietii. De teama ca nu va fi acceptata la universitate, tatal va fi nevoit sa faca unele lucruri care nu sunt deloc conforme cu principiile sale.

„Bacalaureat construieste incet si deliberat- propunand, cu intrebari de moralitate, rareori o singura decizie majora care sa schimbe totul. Este acumularea lenta de mici compromisuri care, in cele din urma, te fac de nerecunoscut”, scrie The Times despre filmul lui Mungiu.

Vezi si:  Fosile si mamifere preistorice la Iulius Mall, Cluj

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.