De acum inainte, medicamentele compensate vor fi prescrise de medicul specualist, nu de cel de familie

De acum inainte, medicamentele compensate vor fi prescrise de medicul specualist, nu de cel de familie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au prezentat recent ministrului Sanatatii mai multe propuneri pentru a se rezolva cat mai repede si mai eficient situatia medicilor de familie. Si s-a ajus la concluziile urmatoare- se va redefini calitatea de  medic prescriptor, iar medicamentele compensate vor trece la responsabilitatea  medicului specialist.

Astfel ca un comunicat de presa transmis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, suna in felul urmator: “Este in curs de finalizare un proiect de modificare a Legii 95/2006 care va redefini medicul prescriptor, in sensul ca responsabilitatea prescrierii de medicamente compensate pe baza de scrisoare medicala va reveni medicului care a elaborat schema terapeutica, in cazul in care reteta prescrisa respecta schema respectiva. Totodata, vor fi revizuite si protocoalele terapeutice (…), in sensul largirii accesului pacientilor la tratamente, prin extinderea categoriilor de medici prescriptori pentru anumite medicamente”..

O alta modificare propusa de CNAS se refera la serviciile medicale legate de sistemul informatic. Se urmareste in acelasi timp si debirocratizarea activitatii celor care furnizeaza servicii medicale.

“Se renunta complet la documentele pe hartie in cadrul procesului de contractare a serviciilor medicale si se elimina obligatia furnizorilor de a mai completa formulare tipizate pe hartie in activitatea curenta, ceea ce in cazul medicilor va duce la cresterea timpului acordat efectiv consultarii pacientului”, mai reiese din comunicatul transmis.

« O alta noutate va fi ca in cazul in care medicul de familie nu va reusi sa-si gaseasca un inlocuitor pentru perioada plecarii in vacanta pacientii de pe lista lui se vor putea adresa cabinetelor de medicina din proximitate desemnate de medicul respectiv. Perioada acordata unui medic de familie nou intrat in activitate sau nou venit intr-o localitate pentru a-si forma lista de pacienti va fi extinsa de la sase luni la un an. »

Vezi si:  Hotelierii de pe litoralul romanesc au o idee cel putin inedita pentru sezonul urmator

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.