Putem sa ne infectam de mai multe ori cu Covid-19?

Putem sa ne infectam de mai multe ori cu Covid-19?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In teorie, dupa o prima infectie, un bolnav dezvolta anticorpi protectori care ii asigura imunitatea. Insa, in cazul Covid-19, cercetatorii se intreaba inca cu privire la eficienta anticorpilor In timp si cu privire la o posibila reinfectare.

Un studiu publicat pe data de 12 august in revista The Lancet Infectious Diseases de catre o echipa de cercetatori americani evoca acest risc de re-contaminare. Oamenii de stiinta au raportat cazul clinic al unui pacient in varsta de 25 de ani, din Nevada si testat pozitiv pentru prima data in luna aprilie, cu simptome minore. In luna iunie, dupa doua teste negative, acesta din urma dezvolta simptome severe si este pus sub oxigen la spital.

Analiza ultimului test pozitiv SARS-CoV-2 indica faptul ca este vorba despre o noua infectare, independenta de prima. Conform aceleiasi reviste mentionate mai sus, cinci cazuri de re-infectare au fost diagnosticate de-a lungul lumii: Hong-Kong, Belgia, Nevada, Olanda si Ecuador. Acest lucru nu inseamna ca nu mai sunt si alte cazuri.

In teorie, o persoana deja infectata de catre un virus este imunizata impotriva acestuia din urma. In momentul in care organismul nostru intra in contact cu un virus, dezvolta anticorpi specifici, capabili sa recunoasca si sa combata intr-un mod mai eficient virusul respectiv. De altfel, pe acest principiu se bazeaza vaccinarea si “imunitaea colectiva”: in momentul in care 60% a populatiei a fost in contact cu virusul, nivelul de reproducere (numarul de persoane contaminate de catre un bolnav), cade la 1 si epidemia nu se mai propaga, conform matematicienilor si epidemiologilor.

Vezi si:  Tabletele sunt nocive pentru ceafa femeilor

Ceea ce ii nelinisteste pe cercetatori este perioada scurta de timp care survine intre prima si a doua infectie. In cazul pacientului din Hong-Kong (primul pacient rediagnosticat in mod oficial), este vorba de o perioada de patru luni si jumatate care s-a scurs intre prima si a doua infectie.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.