Razboiul comercial al lui Trump a facut din nou Romania excelenta: excedentele de export si comert in SUA sunt in plina expansiune in acest an

Razboiul comercial al lui Trump a facut din nou Romania excelenta: excedentele de export si comert in SUA sunt in plina expansiune in acest an

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Razboiul comercial dintre principalele economii globale, declansat de cresterea tarifelor la import impuse de presedintele american Donald Trump anul trecut, a avut un impact neasteptat asupra Romaniei: exporturile sale pe piata americana au crescut cu 17 la suta in acest an, in timp ce importurile din SUA au crescut doar cu 7%, conform datelor oficiale consultate de Business Review.

Saptamana trecuta, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a inalnit cu Donald Trump la Casa Alba, iar intalnirea lor a dus la semnarea unei declaratii comune care angajeaza cele doua tari la o extindere a parteneriatului lor strategic pe probleme precum securitatea regionala, energia si lupta impotriva coruptiei.
Cu acea ocazie, Donald Trump i-a oferit omologului sau un cadou special: o caciula cu mesajul: „Faceti Romania buna din nou”.

Sloganul este o modificare a celor utilizate de Trump in campania sa prezidentiala din 2016.
In mod ironic, intr-un mod neasteptat, politicile proprii ale lui Trump, care trebuiau sa „faca America buna din nou” par sa fi impulsionat Romania, deoarece datele oficiale sugereaza ca exporturile romanesti in SUA infloresc.
In primele cinci luni ale acestui an, companiile romanesti au exportat in Statele Unite bunuri in valoare totala de 569,6 milioane EUR, in crestere cu 16,9% fata de ianuarie-mai 2018, potrivit unui nou raport al Institutului National de Statistica (INS).

Aceasta rata de crestere este comparabila cu o rata de crestere a exporturilor romanesti in SUA de 12,3 la suta in primele cinci luni ale anului trecut, chiar inainte de momentul in care SUA au impus tarife la importurile UE – care arata imaginea comerciala romano-americana chiar inainte de inceputul „razboiul comercial”.
La 1 iunie 2018, presedintele american Donald Trump a pus capat scutirilor pentru UE, Canada si Mexic de la tarife de 25 la suta pentru otel si 10% pentru aluminiu.

Vezi si:  Cele mai bune ambalaje pentru E-commerce

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.