Sfaturi Montessori pentru a educa copii independenti

Sfaturi Montessori pentru a educa copii independenti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Sa educi este un drept fundamental. Acest lucru le permite copiilor dobandirea de noi cunostinte si contribuie din plin la dezvoltarea lor personala, favorizand in acelasi timp integrarea lor sociala si profesionala.

Afla deci, citind acest articol, 3 sfaturi inspirate din pedagogia Montessori pentru a educa un copil pentru ca acesta sa devina mai independent.

Orientarea copiilor. Copiii de 2-3 ani intra in prima etapa de dezvoltare umana. Este vorba despre cea mai importanta de altfel. Este de fapt momentul in care micutii dobandesc un maximum din potentialul lor de invatare.

La aceasta varsta au nevoie de cel mai mare ajutor. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt dotati cu cele mai mari energii creatoare si ca trebuie sa fie ghidati pentru ca acestea sa nu dispara odata cu timpul.

Copiii de aceasta varsta incep sa comunice. Parintii trebuie deci sa le atribuie primele responsabilitati in functie de varsta. Și trebuie sa ii ghideze de acum si sa le supravegheze fiecare sarcina.

Ajustarea mediului. Mediul trebuie sa fie aranjat cu grija si organizat astfel pentru a incuraja auto-invatarea la copii. Trebuie sa fie simplu, curat si ordonat. Pe de alta parte, pentru ca acestia sa poata interactiona, locul trebuie sa dispuna de o buna luminozitate, de plante, de arta, de muzica si carti.

Aceasta ajustare este foarte importanta deoarece permite dezvoltarea la copii a aspectelor sociale, emotionale si intelectuale. Se recomanda de asemenea ajustarea mobilierului in functie de varsta copilului.

Aceasta reorganziare va ajuta copilul sa fie mai autonom, favorizand astfel independenta sa. Este necesar insa sa se foloseasca doar incurajari si fraze motivante pentru a promova acest aspect.

Vezi si:  Evaluarea in procesul de predare si invatare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.