Beneficiile uleiului de musetel

Beneficiile uleiului de musetel

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Beneficiile uleiului de musetelMusetelul a fost folosit de-a lungul timpului in mai multe scopuri medicinale, fiind apreciat pentru multiplele lui proprietati. Aceasta planta este utilizata, de obicei, sub forma de ceai, insa uleiul de musetel poate fi mai eficient in anumite situatii.

Uleiul de musetel reduce inflamatiile si are proprietati anti-fungice, anti-bacteriene si anti-virale. Este folosit pentru gestionarea emotiilor, ajustarea sistemului nervos si imbunatatirea aspectului pielii. Gratie proprietatilor calmante si antiinflamatorii, uleiul este un bun remediu in tratamentul iritatiilor de pe piele, arsurilor si intepaturilor de insecte si ajuta digestia. Terapeutii il recomanda si pentru intarirea sistemului imunitar, dar si in tratamente cosmetice. Face minuni cu tenul sensibil si uscat, fiind rapid absorbit in piele, pe care o tonifica si catifeleaza. Poate fi utilizat si in tratamentele pentru par, ajutand la cresterea rezistentei firului de par, stimuland refacerea acestuia si oferindu-i stralucire.

Poti beneficia de proprietatile terapeutice ale musetelului prin intermediul aromaterapiei, aplicandu-l direct pe piele sau par sau prin administrare interna. Nu uita sa ceri sfatul medicului inainte de utilizarea uleiului de musetel.

Nu exista contraindicatii pentru musetel, cu exceptia faptului ca ar trebui sa fie evitat daca ai alergii la acesta, sau la oricare planta din familia musetelului.

Produse bio ieftine pe baza de musetel:

  1. Ulei esential de musetel roman. Cu o aroma dulce, placuta, uleiul esential de musetel roman calmeaza si relaxeaza atat mintea cat si corpul. In scop de aromaterapie este folosit pentru situatii de stres, pentru a reduce sentimentele de suparare, manie, anxietate, neliniste, tulburari de somn. Se pot pune 1-2 picaturi in podul palmei si se inhaleaza. Pentru uz extern, se foloseste in foarte multe preparate pentru ingrijirea pielii. Puteti pune 1-2 picaturi in cremele preferate, sau in sampon. Se amesteca bine cu: lavanda, geraniu, trandafir, coada soricelului, in general cu alte uleiuri florale.
  2. Ulei esential de musetel german. Distilat din flori si frunze. Are proprietati anti-inflamatorii remarcabile, reducand alergiile, iritatiile si inflamatiile pielii. Se combina bine cu uleiurile esentiale de lavanda, coada soricelului si trandafir. Sugestie de utilizare: -Baie: amestecati 5-8 picaturi intr-o lingurita cu un ulei de amestec sau lapte integral si adaugati in apa pentru baie. -Masaj: adaugati 2-3 picaturi in 3 linguri de ulei de amestec sau ulei de masaj. -Aromaterapie: adaugati 2-4 picaturi intr-o candela pentru aromaterapie sau vaporizator.
Vezi si:  Rezolutii pentru anul 2020

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.