Intoleranta alimentara: cum o recunoastem si cum identificam alimentul responsabil?

Intoleranta alimentara: cum o recunoastem si cum identificam alimentul responsabil?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Suferi destul de des de un disconfort digestiv imediat dupa masa? Ar putea fi vorba despre o intoleranta alimentara. Insa cum o putem recunoaste, si, cel mai important, cum putem identifica alimentul responsabil?

O intoleranta alimentara desemneaza simptome care rezulta din dificultatea de a digera un aliment. Responsabila de aceasta intoleranta ar putea fi calitatea unui anumit aliment (prezenta unor aditivi netolerati spre exemplu) insa, mai ales, dintr-un raspuns anormal al organismului la alimentul consumat.

Spre deosebire de o alergie alimentara, simptomele care se manifesta in cazul unei intolerante alimentare nu implica sistemul imunitar. Se vorbeste astfel despre intoleranta la gluten deoarece este vorba in realitate despre o boala celiaca in cadrul careia sistemul imunitar intervine. Cea mai cunoscuta intoleranta este intoleranta la lactoza.

Cum putem identifica alimentul care a cauzat intoleranta alimentara?

Prezinti simptome digestive insa nu stii care este alimentul responsabil? Este bine sa iti analizezi meniul: un aliment este prezent mai des in meniurile tale? Daca este cazul, este acesta cunoscut pentru faptul ca este bogat in unele zaharuri pe care omul nu le poate digera?
Mai apoi trebuie sa tii cont de natura simptomelor. Manifestarile sunt doar digestive sau prezinti in egala masura simptome cutanate? In al doilea caz, ar putea fi vorba despre o intoleranta la histamina.

Pentru a sti ce aliment este la originea unei intolerante, cel mai bine este sa consulti un medic. Aceste din urma va pune o multime de intrebari pacientului, il va examina si va cauta semnele organice. Pentru a determina in mod precis cauza intolerantei la lactoza, o serie de teste sunt in egala masura disponibile.

Exista mai multe teste care permit identificarea intolerantei la lactoza, cea mai frecventa intoleranta. Unul din ele consta in masurarea glicemiei deoarece lactoza reprezinta un zahar. Daca nivelul de glicemie urca rapid inseamna ca lactoza a fost asimilata si ca nu exista o intoleranta.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.