Categorii de aparate de aer conditionat

Categorii de aparate de aer conditionat

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

tipuri aer conditionat VollmaxDaca esti la prima achizitie de aparat de aer conditionat, probabil ai remarcat ca oferta magazinelor este extrem de diversa iar producatorii de aparat de aer conditionat se intrec in a lansa modele tot mai performante. Cu toate acestea pentru a determina care este este cel mai potrivit aparat pentru nevoile tale, verifica mai jos principalele categorii de sisteme de climatizare.

Dupa tehnologia folosita:

  1. Aparate de aer conditionat cu inverter. Cu siguranta ati observat in magazine mentiunea de aparat de aer conditionat ‚‚cu inverter’’. Ce este acesta mai exact ? Invertarul reprezinta un dispozitiv care permite ajustarea termperaturii pana cand ajunge la nivelul dorit de utilizator. Acest inverter permite compresorului care raceste aerul sa varieze puterea la care functioneaza. Puterea de racire sau cea de incalzire variaza si se adapteaza in functie de temperatura din camera. Din punct de vedere energetic este una dintre cele mai eficiente categorii de aparate de aer conditionat.
  2. Aparate de aer conditionat fara inverter. Aparatele de aer conditionat fara inverter sunt cele clasice. Nu au capacitate de ajustare a temperaturii si a puterii cu care racesc/incalzesc aerul. Intregul proces este reglat de un termostat iar functiile principalele ale lui sunt pornit si oprit. Procesul de consum de electricitate nu este eficient intrucat aparatul functioneaza la putere maxima atunci cand este pornit.

Dupa numarul de componente:

  1. Aparate de aer conditionat din categoria split. Ele se mai numesc si ‚‚ductless’’ de la faptul ca unitatile componente nu sunt legate la conducte sau tevi. La randul lor categoria split poate fi monosplit sau dualsplit respectiv multisplit.
Vezi si:  Cum pozitionati corect camerele de supraveghere profesionale? Aflati acum toate informatiile de care aveti nevoie

Aparatele de aer conditionat ieftin de tip monosplit au o unitate interna si una externa. De cealalta parte, aparatele de tip dualsplit/multisplit presupun ca o unitate externa este legata la doua sau mai multe unitati interne. De obicei acest tip este cel mai utilizat pentru locuinte rezidentiale.

  1. Aparate de aer conditionat din categoria duct. Dupa cum reiese si din nume, aparatele din categoria duct, presupun montarea unor conducte in pereti. Conductele comunica in mai multe camere unde sunt montate unitatile interne. Intrucat este mult mai eficient in controlul temperaturii si necesita includerea in planul de constructie al cladirii, este o categorie de aparate folosite in cladiri sau hale mari.
  2. Aparate de tip caseta.Aparatele din aceasta categorie sunt montate pe tavan si sunt utilizate mai ales pentru spatii de birou si mai rar de utilizatorii casnici.
  3. Aparate de aer conditionat din categoria portabile. Ele se mai numesc si mobile. Aparatele de tip portabil sunt formate dintr-o unitate interna si un furtun de scurgere. Practic este un aparat de tip split dar care nu are o unitate externa. Lucrul acesta il face usor de mutat dintr-o incapere in alta ori de cate ori este necesar.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.