City Hawk, un taxi zburator

City Hawk, un taxi zburator

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Gandit si realizat de compania israeliana Urban Aeronautics, City Hawk este un proiect revolutionar, un taxi zburator cu decolare si aterizare verticala. Un taxi care se va diferentia de concurenta printr-o propulsie alimentata cu hidrogen din dorinta de a beneficia de o autonomie de zbor superioara motoarelor pe baterie.

In perioada estivala taxiurile zburatoare sunt mai cautate decat in celelalte perioade ale anului. Dupa Rolls-Royce si Aston Martin saptamanile trecute, iata un nou proiect apartinand Urban Aeronautics botezat City Hawk.

Conceptul este destul de diferit fata de proiectele recente. Asta deoarece City Hawk nu foloseste aripi pivotante ci doua rotoare cu elici contra-rotative situate in fata si in spatele carlingii. Din acest motiv taxiul seamana mai mult cu o masina.

City Hawk poate transporta pana la sase pasageri, pilotul inclus. Urban Aeronautics a anuntat o viteza de 270km/h si o autonomie de 150 de kilometri cu cinci persoane la bord si cu pilotul la carma. Primele zboruri de incercare ar trebui sa inceapa in 2021-2022. Dupa asta, compania va initia o a doua faza de dezvoltare care se va baza pe imbunatatirea alimentarii, pe baza de hidrogen. Este fara indoiala cea mai ambitioasa dar si cea mai delicata parte a proiectului.

Specialistii preconizeaza ca in urmatorii 10 ani vom avea o multime de taxiuri zburatoare, numerosi ingineri NASA fiind angajati pentru a conduce cercetarile. Urban Aeronautics lucreaza in paralel si la The Cormorant – Corbul de Mare care se vrea a fi o aeronava de 1,5 tone care poate cara o incarcatura de pana la 500 de kilograme la o viteza de 185/h. In plus, Airbus a format anii trecuti o divizie cunoscuta sub numele de Urban  Air Mobility aceasta explorand mai multe concepte, inclusiv al unui taxi zburator asemanator unui elicopter.

Vezi si:  Guvernul introduce contracte de teleworking pentru cei care lucreaza online de acasa

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.