Spalatul hainelor la 30 de grade nu este suficient pentru a elimina virusul gripei

Spalatul hainelor la 30 de grade nu este suficient pentru a elimina virusul gripei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Spalatul hainelor la 30 de grade nu este de ajuns pentru a veni de hac bacteriilor si virusurilor aflati la originea anumitor boli. Acesta este lucrul de care incearca sa ne convinga un microbiolog britanic care a participat la un raport cu privire la igiena domestica.

Pentru planeta, pentru a diminua factura la electricitate, pentru a ne proteja tesaturile…motivele pentru care ar trebui sa ne spalam lenjeria la 30 de grade nu lipsesc. Cu toate acestea, in momentul in care vine vorba de eliminarea patogenilor, spalatul la 30 de grade nu este deloc eficient. Cel putin acesta este lucrul pe care il sustine Anthony Hilton, profesor de microbiologie la Universitatea Aston din Birmingham care a participat la elaborarea unui raport in timpul Forumului stiintific international pe tema spalatului domestic. Concluziile la care s-a ajuns sunt ca spalatul la 30 de grade este cu siguranta bun doar daca vrem ca hainele sa miroasa bine. Dar, pentru ca germenii responsabili de boli potential mortale sa dispara este nevoie de o temperatura a apei de minim 60 de grade.

Anthony Hilton si ceilalti oameni de stiinta care au participat la acest Forum sunt ingrijorati cu privire la confuzia in care traiesc o mare parte din populatie. O astfel de confuzie ar putea provoca gripa la un individ, un lucru care ii poate fi, in cel mai rau caz, fatal. In timpul unei gripe mai grave, riscul decesului este destul de ridicat la persoanele cu probleme cardiace. Persoanele cu un sistem imunitar fragil, femeile insarcinate, sugarii si persoanele in varsta sunt mai expusi la virusul gripei. In afara de vaccinare, spalatul hainelor la 40 sau chiar 60 de grade este o modalitate potrivita de a diminua riscul infectios si de lupta cu virusurile specifice pe timp de iarna.

Vezi si:  Respecta aceste reguli pentru a putea preveni coronavirusul

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.