Unde gasesti cele mai performante si utile aparate de masura din lume

Unde gasesti cele mai performante si utile aparate de masura din lume

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

aparate de masura2Specialistii care activeaza in domenii tehnice folosesc aparate de masura si control, in vederea analizarii diversilor parametri, cum ar fi curentul electric, dar si a altor fenomene fizice pe care le intalnesc zi de zi prin natura meseriei lor. Iata mai jos cele mai folosite 5 aparate de masura de catre profesionistii din industria electrica si electronica.

  1. Multimetrele digitale

Acestea sunt unele dintre cele mai utilizate aparate de masura, dat fiind ca sunt compatibile cu un numar foarte mare de aplicatii. Cu ajutorul unui multimetru, se pot masura tensiunea continua sau alternativa (exprimata in volti), intensitatea curentului continuu sau alternativ (exprimata in amperi), dar si rezistenta electrica (exprimata in ohmi). In plus, cu ajutorul acestui aparat de masura, poate fi controlata periodic functionalitatea tranzistoarelor bipolare si a diodelor semiconductoare.

  1. Camerele de termoviziune

Camerele de termoviziune sunt aparate de masura folosite pentru a identifica diferentele si oscilatiile de temperatura intre diferite componente si materiale. Acest aparat de masura este foarte util pentru depistarea si prevenirea unei potentiale probleme de functionare.

  1. Osciloscoapele

Aceste aparate permit masurarea semnalelor de tensiune electrica prezenta cu frecventa constanta, dar si masurarea simultana a mai multor semnale de tensiune care evolueaza. Extrem de versatile, osciloscoapele au o gama larga de functii, printre care: memorarea datelor, analiza si interpretarea semnalelor, multiple modalitati de reglare si moderare, dar si afisarea rezultatelor si tiparirea acestora sau salvarea lor in format electronic.

  1. Clestii de curent

Clestii de curent sunt aparate de masura utilizate pentru testarea firelor inguste si compacte, a panourilor greu accesibile, dar si a conductorilor mari. Datorita faptului ca efectueaza masuratori de mare precizie si silentioase, clestii de curent reprezinta alegerea potrivita in cazul unei utilizari intense.

  1. Megohmetrele
Vezi si:  Nubia isi dezvaluie ceasul telefon cu ecran suplu

Aceste aparate de masura sunt indispensabile celor care au printre atributii testarea rezistentei de izolatie. Folosind un megohmetru, poti verifica integritatea unei izolatii, pentru a depista eventuale erori de conectare, precum si instalatii sau cabluri deteriorate. Masuratorile realizate cu aceste aparate de masura previn crearea arcurilor electrice si deteriorarea intregului sistem.

Daca vrei sa achizitionezi unul dintre aceste aparate de masura si doresti sa ai garantia ca alegi produse de calitate, este indicat sa apelezi la o companie cu o reputatie impecabila si o experienta indelungata in comercializarea acestora. Ronexprim este lider pe piata romaneasca de aparate de masura si control, iar in ultimii 26 de ani a devenit un partener de incredere al specialistilor care activeaza in domenii tehnice, deoarece ofera garantia performantei si a calitatii produselor.

Fondata initial drept agentie si service pentru compania olandeza Philips, Ronexprim si-a diversificat treptat produsele si serviciile, iar in prezent comercializeaza aparate de masura si control si echipamente de laborator de la cei mai cunoscuti producatori la nivel mondial. In plus, Ronexprim ofera si transferul de know-how privind ultimele tehnologii inovative si de standardele internationale in domeniu.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.