Calin Popescu Tariceanu deplange moartea recenta a lui Verestoy Attila

Calin Popescu Tariceanu deplange moartea recenta a  lui Verestoy Attila

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

 

Astfel ca, intr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, Calin Popescu Tariceanu a declarat despre liderul comunitatii maghiare ca a promovat democratia, dar si interesele tarii an care acesta s-a nascut.

“Cu profund regret si tristete am aflat vestea decesului colegului nostru, senatorul Verestóy Attila. Attila a fost unul dintre liderii comunitatii maghiare din Romania care a promovat, in timpul celor 8 mandate in Parlamentul Romaniei, democratia si interesele tarii in care s-a nascut. Dupa Revolutie, a fost unul dintre cei care au avut o contributie decisiva in dezvoltarea UMDR si in construirea unei relatii bune intre comunitatile maghiara si romana” dupa cum mentioneaza Tariceanu, in mesaj.

In plus, presedintele Senatului a subliniat faptul ca, de-a lungul anilor ce au trecut, a colaborat excelent cu Verestoy Attila.

“De-a lungul anilor am colaborat excelent si am avut in el un partener de dialog onest, care a ales intotdeauna sa lase deoparte interesele personale in favoarea unor proiecte importante. Doresc sa transmit condoleante familiei si colegilor sai din UDMR. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, mai spune Tariceanu.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit miercuri, la varsta de 63 de ani, din cauza unor probleme de sanatate. Acesta era singurul parlamentar aflat in functie inca din anul 1990 deja. El se afla in aceasta perioada la al optulea mandat de senator.

De asemenea, Ministrul Agriculturii Petre Daea afirma, in felul sau unic, ca l-a respectat si pretuit enorm pe senatorul UDMR Verestoy Attila si ca il intristeaza foarte tare moartea sa.

„Efemeritatea existentiala ne indeamnă la respect si pretuire. L-am respectat! Vestea trista imi porneste lacrima despartirii, in semn de regret pentru cel ce a fost Verestoy Attila, coleg in Parlamentul Romaniei. Condoleante familiei. Dumnezeu sa il odihneasca!”, a afirmat Petre Daea.

Vezi si:  Prezenta masiva la vot. Sectiile de votare din Diaspora au apelat la urne improvizate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.