Creierul femeilor este mai tanar decat cel al barbatilor

Creierul femeilor este mai tanar decat cel al barbatilor

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Un studiu american este cel care afirma acest lucru – creierul femeilor este mai tanar decat cel al barbatilor, cu trei ani mai tanar mai exact. Un lucru ce explica faptul ca femeile reusesc sa isi pastreze capacitatile cognitive in ciuda varstei mai inaintate.

Creierul barbatilor si cel al femeilor prezinta diferente la nivel morfologic; spre exemplu, barbatii au un creier mai gros. Dar exista diferente si in ceea ce priveste imbatranirea cerebrala conform acestui nou studiu efectuat de Universitatea Washington. Responsabil pentru acest lucru este metabolismul creierului care pare diferit la barbat de cel al femeii.

Creierul are nevoie de glucoza pentru a functiona in parametri normali insa modul in care se foloseste de ea variaza in functie de timp. La bebelusi si la copiii al caror creier este in curs de maturizare, o cale aerobica este pusa la contributie. Mai apoi, la copii si la adolescenti, glycoza aerobie este din ce in ce mai putin frecventa in creier si, dupa 60 de ani, proportia sa atinge un nivel mai scazut.

In general, metabolismul creierului se diminueaza odata cu inaintarea in varsta, odata cu imbatranirea normala a organismului. Insa exista diferente intre barbati si femei in timpul imbatranirii metabolice a creierului ? Pentru asta, oamenii de stiinta au efectuat un studiu asupra unui numar de 84 de barbati si 121 de femei, adica 205 persoane cu varsta cuprinsa intre 20-82 de ani. S-a masurat fluxul de oxigen si de glucoza, drept urmare, metabolismul glucozei din creier.

Vezi si:  Intoleranta alimentara: cum o recunoastem si cum identificam alimentul responsabil?

Datorita acestor date, cercetatorii au reusit sa creeze un algoritm care permite prezicerea varstei barbatilor prin intermediul metabolismului creierului. Dupa care au aplicat acest algoritm pentru a prezice varsta creierului femeilor. Rezultat – algoritmul prezicea in cazul femeilor o varsta inferioara cu 3,8 ani spre deosebire de varsta lor reala.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.