Cum sa va folositi abilitatile pentru urmatorul loc de munca

Cum sa va folositi abilitatile pentru urmatorul loc de munca

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

abilitati-loc-muncaMulti angajatori cauta candidati care au abilitati puternice de gandire analitica. Asta pentru ca, cu acest set de abilitati, puteti descifra mai bine informatiile si puteti gasi modalitati semnificative de a le aplica. Cei cu abilitati analitice tind, de asemenea, sa fie buni rezolvatori de probleme, care pot ajuta la productivitatea unui loc de munca. Aici discutam definitiile unor astfel de abilitati si cum sa le folosesti pentru a-ti atinge urmatorul loc de munca.

Daca sustineti un interviu pregatiti-va din timp sa raspundeti atat la intrebarile cheie cat si la salariu minim pe care sunteti dispusi sa il primiti. Faceti mai multe simulari cu calcul salariu net 2021 si afla in acelas timp care este salariu minim pentru meseria pe care o cunosti.

Ce sunt abilitatile analitice?

Abilitatile analitice sunt abilitatea de a privi informatiile, de a le imparti in componente usor de inteles si de a trage apoi concluzii perspicace. Cei cu abilitati analitice puternice au adesea capacitatea de a rezolva rapid problemele intr-un mod eficient. Este important sa aveti abilitati analitice la locul de munca pentru a gasi solutii creative, pentru a veni cu idei inovatoare si pentru a evalua date importante. Cu abilitati analitice, aveti capacitatea de a privi simultan detaliile mai fine si de a le aplica la imaginea de ansamblu.

Tipuri de abilitati analitice

Rationament logic

Rationamentul logic este procesul de a face inferente pe baza informatiilor prezentate. Il puteti imparti in trei categorii specifice: rationament deductiv, rationament inductiv, rationament abductiv.

Vezi si:  Telemunca: companiile isi adapteaza protocolul sanitar

Gandire critica

Gandirea critica este procesul de evaluare a informatiilor si apoi luarea unei decizii pe baza concluziilor dumneavoastra. Aceasta abilitate este o parte importanta a faptului ca este un factor de decizie eficient. Va ofera posibilitatea de a intelege pe deplin de ce exista o problema, cum sa gasiti o solutie si modalitati prin care puteti preveni reaparitia problemei.

Comunicare

Cand analizati informatii si date, este important sa fiti un comunicator eficient. Un lucru este sa intelegi propriile descoperiri, dar altul este sa poti prezenta astfel de descoperiri intr-un mod usor de inteles. Cei cu abilitati puternice de comunicare stiu sa impartaseasca informatii analitice in mod eficient si clar.

Cercetare

O parte majora a faptului ca este un ganditor analitic este detinerea unor abilitati solide de cercetare. Aceasta inseamna ca puteti gasi informatii si afla cum sa le aplicati problemelor din lumea reala. Cercetarea nu trebuie sa implice intotdeauna studii, lucrari de laborator si studii clinice. Poate fi la fel de simplu prin utilizarea unui motor de cautare sau a sti cum sa accesezi resursele tale. Chiar si cunoasterea colegilor pe care trebuie sa ii consultati este o parte importanta a procesului de cercetare.

Analiza datelor

Analiza datelor este capacitatea de a privi un set mare de date si de a trage concluzii semnificative din acesta. Ganditorii analitici au abilitatile de a gasi tendinte si tipare in seturi de date. De asemenea, acestea depasesc identificarea acestora si gasesc modalitati de a aplica aceste date muncii pe care o fac.

Creativitate

Desi s-ar putea sa va ganditi la fapte si cifre atunci cand cititi gandirea analitica, cei cu aceasta abilitate trebuie sa fie si ei in mod natural creativi. Creativitatea este o parte majora a gasirii unor modalitati semnificative de utilizare a datelor sau informatiilor. La fel, cei care sunt creativi tind sa se gandeasca la solutii imediate pentru probleme provocatoare.

Vezi si:  Tinerii vor schimba lumea in 2020, previne Malala yousafzai

Evidentiati-le in CV

Cand scrieti sectiunea privind abilitatile CV-ului, asigurati-va ca includeti abilitatile analitice pe care le aveti. Ori de cate ori scrieti ceva in CV, fiti pregatiti sa raspundeti la intrebari despre asta in interviul dvs. La fel, in sectiunea dvs. de experienta profesionala, puteti adauga cateva responsabilitati pe care le-ati avut, care au necesitat abilitati analitice. Daca includeti o sectiune sumara in CV-ul dvs., puteti mentiona, de asemenea, modul in care utilizati abilitatile analitice ca profesionist.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.