Cum se poate obtine permisul auto pe timp de pandemie

Cum se poate obtine permisul auto pe timp de pandemie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Cum se poate obtine permisul auto pe timp de pandemieTe-ai inscris in scoala de soferi dar pandemia ti-a incurcat planurile? Daca iti doresti sa obtii permisul auto cat mai repede posibil atunci trebuie sa te focusezi pe ceea ce e cu adevarat important.

   Ce au transmis autoritatile?

Ei bine, autoritatile statelor occidentale au introdus tot mai multe facilitati pentru cetateni pe timp de criza. Drept urmare, autoritatile statului Georgia, SUA  au introdus chiar si o metoda speciala de obtinere a permiselor de conducere.

Pandemia a determinat toate tarile sa introduca metode cat mai drastice care sa previna raspandirea infectiei cu coronavirus. Printre principalele preventii luate de autoritati se numara si sistarea transportului public. Acest aspect afecteaza tot mai multi cetateni din toate colturile lumii.

Tot in Georgia, autoritatile s-au gandit la cea mai perfecta solutie de a simplifica modalitatea de a obtine permisul auto. Mai exact, cetatenii trebuie sa sustina doar examenul teoretic. Pe acesta il vor sustine chiar de acasa, in mediul online. Examenul practic in schimb nu se va mai sustine pe perioada pandemiei. Aceasta masura este valabila doar pentru persoanele care doresc sa obtina permisul de conducere pentru autoturisme. Persoanele care doresc sa conduca motociclete sau camioane au de asteptat pana la finalul carantinei.

In Georgia, permisul auto poate fi obtinut chiar si de catre minorii de 16 ani dar cu acordul parintilor si cu prezentarea scrisa care sa confirme ca tanarul sofer a parcurs  40 de ore de studii practice. Toate aceste studii practice trebuie sa se realizeze sub atenta supraveghere a unui sofer experimentat. Acest sofer trebuie sa detina permisul de conducere de mai mult de un an si o zi.

Vezi si:  Alegeri prezidentiale SUA: ce stim pana in prezent

Astfel tanarul sofer va obtine un permis de conducere provizoriu dar care impune si cateva restrictii. Spre exemplu detinatorul permisului auto va avea interdictia de a conduce mijloacele de transport in orele de noapte intre 00:00 si 6:00 iar pe perioada zilei acesta trebuie sa fie atent supravegheat de un sofer matur care sa aiba permis de conducere standard.  Cu toate astea toti detinatorii permisului auto provizoriu vor fi obligati sa sustina examenul practic in institutiile specializate.

In tara noastra in schimb toate persoanele inscrise in scoala de soferi vor fi obligate sa astepte pana cand vom iesi din starea de urgenta. In tot acest timp cursantii se pot pregati accesand site-ul ChestionareAuto.ro care le va asigura informatiile de care au nevoie. Chiar daca in aceasta perioada nu se mai sustin examenele auto asta nu inseamna ca toti cursantii trebuie sa devina confortabili. Este necesar ca acestia sa se pregateasca asa cum stiu mai bine. Cu cat invata mai mult cu atat vor avea mai multe informatii.  In plus cu cat se aloca mai mult timp pregatirii cu atat sansele de promovare vor fi mai mari.

Permisul auto este important iar cu ajutorul lui persoanele pot conduce orice masina isi doresc. Pe langa asta in momentul in care ies in trafic, persoanele care se pregatesc intens se vor simti mai siguri pe ceea ce fac si nu se mai tem de ceilalti participanti la trafic.  Ca sa poti conduce corect trebuie sa te pregatesti cat mai instens si sa cunosti foarte bine regulile de circulatie.

Vezi si:  Asasinarea presedintelui Jovenel Moise: 17 arestari si zeci de persoane interogate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.