Cum si cati bani poti castiga daca faci stagii de pregatire

Cum si cati bani poti castiga daca faci stagii de pregatire

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

stagii de pregatireS-a pus in dezbatere proiectul de lege care le permite tinerilor cu varsta de peste 16 ani sa participe la activitati de pregatire si practica pentru care sa fie platiti in cadrul companiilor si institutiilor de stat. S-au reglementat conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un angajator pentru a putea primi tineri in practica.

Cat poate castiga un intern? Conform proiectului de lege, scopul programului de practica (internship) este acela de a aprofunda cunostintele teoretice dobandite de elevi in timpul scolii si de a imbunatati abilitatile practice dar si dobandirea unor noi abilitati. Aceste contracte de internship se vor incheia pe o perioada de maxim sase luni, fara posibilitate de prelungire. Aceasta perioada se va considera vechime in munca dar si vechime in specialitate.

Internul va fi platit la fel ca un angajat obisnuit, lunar, salariul net fiind egal cu 50% din salariul de baza minim brut de la noi din tara. Programul unui intern va fi de sase ore pe zi, maxim 30 de ore pe saptamana. Fiecare intern in parte va avea desemnat un coordonator iar la final acestuia ii va fi inmanat un referat de evaluare dar si un certiifcat de internship.

Angajatorii care, in termen de 60 de zile decid sa incheie un contract de munca cu un intern vor primi o prima de promovare a angajarii echivalenta cu suma de 1000 de euro/angajat. Angajatorii isi doresc sa vada tineri implicati, dedicati, pusi pe treaba, nu studenti care cer imediat dupa absolvire sume exorbitante de la angajator.

Vezi si:  Jumatate din elevii si studentii de pe mapamond stau acasa din cauza pandemiei cu coronavirus

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.