Deficiente ale sistemelor de constructii in 2018

Deficiente ale sistemelor de constructii in 2018

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

3materialesocosconstructFunctia de baza a unei cladiri este aceea de a oferi spatii controlate din punct de vedere structural si ecologic pentru a gazdui si a proteja ocupantii si continutul. Daca aceasta functie de baza nu este atinsa, acest lucru se datoreaza faptului ca un aspect important sau o anumita componenta  a cladirii a esuat.

DEFECTIUNILE FUNCTIILOR DE BAZA

Defectiunile functiilor de baza ale cladirii pot varia de la defectiunile componentelor individuale, cum ar fi ferestrele la deficientele extinse ale unui intreg sistem de pereti exteriori si pana la incapacitatea sistemelor HVaC de a conditiona in mod corespunzator aerul. sursa acestor deficiente poate fi reprezentata de diversi factori precum designul necorespunzator, executarea incorecta a lucrarii, materialele de constructii defecte sau pur si simplu invechirea structurii respective si lipsa intretinerii.

DEFICIENTE DE CONSTRUCTIE

Deficientele de constructie precum infiltrarea apei, miscarea excesiva a cladirii sau esecurile premature ale componentelor, au devenit mai frecvente deoarece cladirile au devenit mai complexe.

Constructorii nu doresc sa continue cu utilizarea materialelor traditionale, a componentelor si a metodelor de constructie vechi atunci cand presiunile bugetare fac foarte promitatoare noile componente si sisteme de constructie, uneori inainte ca acestea sa fie testate corespunzator sau sa se demonstreze performanta lor pe termen lung.

De asemenea si problemele asociate cu rolurile in continua schimbare ale echipelor de proiectare  sau de constructie pot conduce la deficiente de constructie pe termen scurt sau lung.

PROBLEME CAUZATE DE UMIDITATE

Este larg acceptat faptul ca problemele legate de umiditatea nedorita sunt de departe cele mai frecvente si mai costisitoare dintre cele intalnite in proiectarea si constructia cladirilor. Sursele de umezeala nedorita sunt la fel de numeroase si complicate ca si sistemele de pardoseala utilizate in constructiile moderne.

Vezi si:  Pardoseli epoxidice: top 5 avantaje pe care le asigura aceste tipuri de suprafete

Calele comune de intruziune a apei sunt cunoscute de fiecare dintre noi: scurgerile de acoperis si de punte, etansari degradate in jurul ferestrelor si alte patrunderi si infiltratii in zonele subsolului prin fisuri din beton. Alte surse de scurgere nu sunt atat de evidente si necesita o evaluare atenta efectuata nu doar asupra componentelor individuale ale structurilor (de exemplu, membrana de acoperire, placarea peretelui, impermeabilizarea fundatiei, ferestrele) ci si asupra interfetei dintre componente si interactiunea lor cu sistemele HVaC.

DEFECTIUNILE SISTEMELOR DE ACOPERIS

Defectiunile sistemelor de acoperis apar mai frecvent decat esecurile oricarui alt aspect al incintelor de constructie. Echipele de constructii  au o vasta experienta in investigarea defectelor de pe acoperis, atat pe suprafete plane cat si pe versanti. Experienta acestora include proiectarea si evaluarea acoperisurilor construite, a membranelor cu un singur strat si a acoperisurilor inclinate, folosind placi de lut, metal, lemn si sindrile de asfalt.

Experienta acestora cu membranele cu un singur strat include EPDM, clorura de polivinil (PVC), bitum modificat, membrane aplicate cu fluid si o varietate de sisteme de izolatie. In plus, expertiza marii majoritati a companiilor de constructii din marile centre urbane cu sistemele de acoperis include cunoasterea performantei materialelor si a interactiunii dintre acoperis si alte sisteme de cladiri.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.