Eugen Tomac cere demisia Ministrului Educatiei

Eugen Tomac cere demisia Ministrului Educatiei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Guvernul condus de Eugen Tudose se pare ca este atacat din toate partile. Unul din liderii PMP, Eugen Tomac cere demisia Ministrului Educatiei, Liviu Pop considerandu-l pe acesta principalul vinovat pentru scandalul urias cu lipsa manualelor la inceput de an scolar. Liviu Pop, Go Home.

Ministrul Liviu Pop trebuie sa plece neaparat din fruntea Ministerului Educatiei insa nu din cauza criticilor aduse de Liviu Dragnea legat de lipsa manualelor scolare la inceput de an scolar ci din cauza ca nu are nicio solutie in ceea ce priveste rezolvarea unei probleme mai vechi cu care se confrunta invatamantul romanesc si anume abandonul scolar.  Tara noastra este tara cu cei mai multi elevi din UE care abandoneaza scoala. Majoritatea elevilor care abandoneaza scoala provin de la tara, din familii sarace, defavorizate. Doi din zece elevi ajung sa renunte la scoala timp in care Guvernul a luat decizia de a taia la ultima rectificare bugetara numai putin de 25 de milioane de RON din finantarea programelor « masa calda in scoli »  dar si « tichete pentru gradinita ».

Din nefericire, implementarea strategiei privind reducerea parasirii timpurii a scolii din tara noastra precum si a pachetului integrat pentru combaterea saraciei au esuat lamentabil in timpul mandatului actualului ministru al educatiei, Liviu Pop. Singra solutie, potrivit lui Eugen Tomac este demisia acestuia.

Iata ce a postat Eugen Tomac pe Facebook: Liviu Pop, go home! Ministrul Pop trebuie sa plece din fruntea Ministerului Educatiei, dar nu pentru criticile lui Liviu Dragnea legate de manuale, de manualul de eductie fizica, in mod particular. Inainte de toate, ministrul Educatiei trebuie sa demisioneze, deoarece nu are solutii pentru rezolvarea problemei abandonului scolar. 
Romania este tara cu cei mai multii elevi din Uniunea Europeana care abandoneaza scoala. Majoritatea sunt de la tara si provin din familii sarace. In timp ce doi din zece elevi ajung sa renunte la scoala, guvernul a taiat, la ultima rectificare bugetara, 25 de milioane de lei din finantarea programelor “masa calda in scoli” si “tichete pentru gradinita”.

Din pacate, implementarea Strategiei privind reducerea parasirii timpurii a şcolii in Romania, precum si a Pachetului integrat pentru combaterea saraciei au esuat in timpul mandatului actualului ministru al Educatiei. 
Singura solutie pentru Romanias si pentru PSD: Liviu Pop, go home!

 

Vezi si:  Austria: guvernul anunta o a treia perioada de izolare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.