Parlamentul european vrea Wi-Fi pentru a conecta masina autonoma

Parlamentul european vrea Wi-Fi pentru a conecta masina autonoma

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Aceasta tehnologie fara fir este deja apreciata de o multime de deputati europeni in detrimentul tehnologiei 5G si beneficiaza de sustinerea constructorilor de automobile cunoscuti precum Renault sau Volvo.

Parlamentul european tocmai a votat, miercuri, 17 aprilie, in favoarea propunerilor Comisiei Europene vizand sa aleaga Wi-Fi ca tehnologiei fara fir pentru a fi conectat la masina autonoma. Consiliul European trebuie sa aprobe aceasta initiativa. Sau nu…ramane de vazut.

Ce implica acest lucru. Wi-Fi dispune de avantajul de a nu fi atat de scump si de a fi mai usor de pus in practica si de folosit decat tehnologia 5G, deoarece aceasta tehnologie este exploatabila insa este destul de scumpa. In plus, inca nu este implementata in toate tarile, mai dureaza ceva timp pana va ajunge peste tot.

Insa aceasta va fi mai putin performanta, va fi mai lenta, spre deosebire de Wi-Fi.

Contextul. Comunicarile pasagerilor de la bord, cartografia si continuturile de entarteinment, chiar si informatiile continute de obicei de cutia neagra ale vehiculului vor tranzita in toate felurile prin reteaua 5G partajata. Insa comunicarile critice ale vehiculului cu alte vehicule sau cu alte infrastructuri vor trece printr-o retea dedicata in acest sens. In acest cadru, actualmente, se infrunta doua campuri – partizanii tehnologiei 5G care opteaza pentru standarde precum C-V2X precum Qualcomm BMW si Deutsche Telekom si sustinatorii retelei Wi-Fi printre care se numara constructori de automobile precum Renault, Volvo si Volkswagen. Acestia din urma se pare ca au obtinut o prima mare victorie…

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.