Principalele aplicatii ale aparatelor de aer conditionat industriale in spatiile tehnice si in industria alimentara

Principalele aplicatii ale aparatelor de aer conditionat industriale in spatiile tehnice si in industria alimentara

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

instalare aer conditionatAparatele de aer conditionat industrial reprezinta o componenta vitala in functionarea continua a serverelor si, de asemenea, pentru pastrarea alimentelor. Temperatura optima recomandata de producator in incinta spatiilor tehnice si in spatiile din industria alimentara trebuie respectata, avand consecintele directe si benefice asupra duratei de viata a echipamentelor si implicit, un impact foarte puternic asupra bugetului – in mod evident, supraincalzirea serverelor si alterarea alimentelor este iremediabila.

Aplicatiile aparatelor de aer conditionat in spatiile tehnice

Un rol foarte important il au instalatiile de aer conditionat in spatiile tehnice in cadrul companiilor. De ce? Raspunsul tine de munca angajatilor, acestia putand sa se preocupe doar pe asigurarea alimentarii electrice corespunzatoare si pe actiunea de instalare aer conditionat eficiente pentru mentinerea temperaturii recomandate de producatorul echipamentelor tehnice. Prin urmare, tehnologia ii va ajuta mult.

Pe langa dimensiunea spatiului tehnic si tipul de izolatie al constructiei se va lua in calcul si caldura degajata de echipamentele tehnice, ceea ce inseamna ca instalarea unui aparat de aer conditionat trebuie realizata de profesionisti, o firma certificata AGFR.

De asemenea, este important de avut in vedere si faptul ca in incinta va fi nevoie de aer rece in perioada rece a anului si aparatele clasice din comert sunt limitate si nu sunt tocmai cele potrivite pentru climatizarea unui spatiu tehnic. O atentie sporita trebuie acordata mentenantei echipamentelor tehnice care au un regim de functionare continuu.

La toate aceste nevoi pot sa raspunda doar profesionistii care stiu ce sa recomande, pentru ca alegerea sa fie eficienta!

Vezi si:  Zona euro – spre elaborarea unei foi de drum franco-germane

Aplicatii ale aparatelor de aer conditionat in industria alimentara

Printre cele mai dese solicitari pentru aparatele de aer conditionat se numara acelea pentru afacerile din industria alimentara. Potrivit ABCcontrol, aerul climatizat sau aerul tratat, cum mai este numit aerul conditionat, se utilizeaza in diferite situatii – de la industria alimentara, pana la alte industrii importante.

In industria alimentara aparatele de aer conditionat sunt folosite pentru a oferi conditiile optime pentru desfasurarea unor procese tehnologice si, de asemenea, pentru depozitarea materiilor prime si a produselor finite. Aerul conditionat este utilizat pentru temperaturile mai mari de 0 grade Celsius, un rol important avandu-l si umiditatea sau viteza aerului. Foarte important pentru industria alimentara este ca aerul trebuie sa fie curat si sa nu contina microflora si praf.

Cele mai importante aplicatii ale aparatelor de aer conditionat in industria alimentara sunt:

  • in fabricile de bere in vederea germinarii orzului, uscarii maltului, fermentarii, imbutelierii si depozitarii;
  • in fabricile de paine in depozitul de faina, in silozuri si sectiile de cernere, in camerele de fermentare a aluatului, in sectiile de taiere si dospire a aluatului;
  • in industrializarea carnii in aplicatiile ce presupun taierea animalelor, fierbere, topirea grasimilor, transare si parlirea porcilor;
  • in industria laptelui in colectarea si pasteurizarea laptelui, in fabricarea branzeturilor fermentate si depozitarea cascavalului;
  • in industria tutunului pentru faramitare, fabricare de tigarete, in sectia de ambalat;
  • in magazinele alimentare in salile de vanzare si in vitrinele pentru prezentarea si comercializarea produselor.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  Care este cea mai puternica moneda din lume?

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.