Se anunta un VAL de RESTRUCTURARI in toate SCOLILE din DOLJ

Se anunta un VAL de RESTRUCTURARI in toate  SCOLILE din DOLJ

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Sistemul de invatamant din Romania, are o multime de probleme, multe si marunte. Dar parca tot mai apar si parca nu sunt destule niciodata. Si doar invatamantul este din ce in ce mai afectat. Astfel ca noul an incepe cu alte noi probleme provocate de deficitul bugetar. Deci vor aparea posibile restructurari in toate scolile din Dolj. Managerii unitatilor de invatamant de aici au început să fie chemati la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj pentru a se discuta ce masuri ar trebui luate pentru a se reduce deficitul bugetar cu cheltuielile de personal din acest an, noteaza GdS.

Se anunta deci vremuri grele in primul rand pentru cei in invatamantul doljean. Iar cele mai mari probleme vor aparea cu siguranta in cazul liceelor tehnologice sau al celor vocationale. De ce? Deoarece aici sunt foartr multi profesori pentru practica de specialitate. Deci la acestia nu se poate renunta. In acest caz, cei afectati de restructurari ar trebui sa fie profesorii care predau discipline de cultura generala. Si se pare ca se fac reduceri de posturi inclusiv la scolile mai mici, de cartier sau de la tara, care au mai putin de 50 de angajati. In randul celor afectati de aceste reduceri s-ar putea sa se afle si paznicii.

„Nu vor fi afectati titularii scolii. Raman toti cei care sunt in prezent, dar vom face comasari la invatamantul primar si la cel gimnazial si vom avea clase cu predare simultana. La una dintre clase avem un cadru didactic detasat care va pleca. Avem si posturi de auxiliar si nedidactic, care au ramas libere. In total pot face o reducere de cinci posturi din organigrama. Nu sunt multi angajati. Sunt 35 de posturi. De asemenea, avem si alte posibilitati de a diminua cheltuielile. Deja am luat masura ca paznicii sa nu mai faca de serviciu noaptea. Fac paza ziua si li se reduce salariul. Daca in prezent iau 1.300 de lei cu sporul, vor lua cu 200 de lei mai putin. Reduceri de cheltuieli putem face si la cadrele didactice. Ne-am inteles cu titularii ca o parte din orele suplimentare sa le faca gratuit. Adica daca au sase ore peste norma, patru sa le faca pe bani si doua gratuit. Facem tot ce se poate sa reducem deficitul“, a spus managerul unei scoli de aici.

Vezi si:  Absolventii de clasa a 8- a se pregatesc pentru admiterea la liceu

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.