Un pahar de suc de fructe consumat zilnic este asociat cu un risc mai mare de cancer

Un pahar de suc de fructe consumat zilnic este asociat cu un risc mai mare de cancer

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Din punct de vedere istoric sau al ideilor preconcepute, sucurile de fructe 100% naturale sunt asociate cu un regim sanatos. Dar un nou studiu vine sa schimbe aceste lucruri, aratand o legatura intre sucurile de fructe si cancerul.

Deci band un simplu pahar de fructe, un suc natural, vei fi supus riscurilor de cancer cu peste 18%. La aceasta concluzie a ajuns un studiu de o mare amploare.

Studiul, publicat in British Medical Journal, consta in compararea sucurilor de fructe 100% naturale cu alte bauturi dulci, considerate in general, mai putin sanatoase. Aici intra Cola, limonada sau bauturile energizante.

Cercetatorii s-au bazat pe consumul a 3300 de alimente si bauturi de catre 101 257 de persoane, din care 21% barbati si 79% femei. Cercetarile s-au desfasurat pe o perioada de cinci ani.

Riscurile asociate unui consum de suc de fructe. Rezultatele au indicat o legatura intre 2 tipuri de bauturi si cancer. Asta din cauza importantei cantitati de zahar prezente in cele 2.

Atunci cand grupul de bauturi dulci a fost divizat in sucuri de fructe 100% naturale si alte bauturi dulci, consumul celor 2 tipuri de bauturi a fost asociat unui risc mai ridicat, chiar superior de cancer, in general, conform concluziilor studiului.

Participantii care au baut, in medie, 92,9 ml de suc de fructe sau o alta bautura dulce, consumand 100 ml suplimentar pe zi, adica un pahar mai mic de 200 ml, si-au marit riscurile de a suferi de cancer cu 18%.

Iar femeile care consumau cel mai mult suc de fructe prezentau un risc mult mai mare de a suferi de cancer de san cu 37%.

Vezi si:  4 alimente de privilegiat pentru o microbiota in top

Dar este adevarat ca sunt necesare cercetari mai aprofundate, dupa cum recunosc si specialistii. Se recomanda deci sa nu se bea bauturi dulci pentru a nu risca obezitate si cancer. Apa este cea mai buna pentru hidratare.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.